Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš verí, že na piatykrát získa trofej

Proti švédskym tímom sa im darí. Na ceste do boja o trofej Ligy majstrov najskôr v dueli o prvé miesto v základnej skupine zdolali hokejistov Färjestadu, v osemfinále vyradili Jönköping a bránu do finále si otvorili jednoznačným semifinálovým triumfom nad Växjö.

07.02.2017 11:00
juraj mikuš, hc sparta praha Foto:
Radosť Juraja Mikuša. Bude sa tešiť aj po dnešnom finále Ligy majstrov?
debata

Sparta Praha má pred sebou štvrtú švédsku prekážku – Frölundu. V stredu od 19.05 (prenos vysiela Sport1) sa najslávnejší český klub pokúsi v Göteborgu o premiérový triumf v prestížnej súťaži a ukončenie desaťročného čakania na veľkú trofej.

„Tešíme sa, že sme sa na finále naladili nedeľňajšou ligovou výhrou nad Chomutovom (3:2 po predĺžení, pozn.). V kabíne je dobrá atmosféra. Dúfame, že si udržíme priaznivú sériu so švédskymi tímami. Jönköping aj Växjö predvádzali ofenzívny hokej, ktorý nám vyhovoval. Ťažko povedať, aký zápas nás čaká proti Frölunde. Nemyslím si však, že my alebo oni upustíme od útočnej hry,“ približuje obranca Juraj Mikuš.

Slovenský reprezentant priznal, že tréneri počas videoanalýzy upozorňovali najmä na výborné korčuľovanie súpera. „Tým sa vyznačujú všetky švédske tímy. Zatiaľ sa nám ich vždy podarilo eliminovať. Dúfame, že to tak bude i v stredu.“

Frölunda sa vo finále predstaví po tretíkrát v rade. V sezóne 2014/2015 prehrala s Luleou 2:4, minulú sa tešila z víťazstva nad Kärpätom Oulu 2:1. Sparťania im chcú prekaziť domáce oslavy. „Je to ako siedmy finálový zápas v play off. Každá malá chyba či nepatrný detail môžu rozhodnúť o neúspechu. Musíme byť celý čas stopercentne koncentrovaní a pripravení. Trochu nás mrzí, že nebudeme hrať doma. Vedenie Sparty chcelo finále presunúť do Prahy. Pravidlá sú dané a my ich musíme rešpektovať. Navyše, zápasy vo Švédsku sa nám predtým vydarili. Snáď nám to vydrží,“ želá si 28-ročný bek.

Mikuš v kariére ešte nikdy nezdvihol nad hlavu víťaznú trofej, hoci sa štyrikrát dostal do finále. Podarí sa mu nepriaznivú bilanciu konečne prelomiť? „Nikdy som nezažil situáciu, kedy by sa rozhodovalo o prvenstve v jednom stretnutí. Mám za sebou štyri neúspešné finálové série – s Duklou Trenčín, Torontom Marlies v AHL, Levom Praha v KHL a minulý rok so Spartou. Po prvom neúspešnom finále s Duklou som si povedal, že na druhýkrát to vyjde. Potom na tretí i štvrtý. Urobím všetko, aby sa mi konečne podarilo siahnuť si na trofej,“ dúfa účastník ostatných dvoch svetových šampionátov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Juraj Mikuš #Liga majstrov v hokeji #Frölunda Indians