Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvanásť je veľa. Viem, ako sa cítili, vravel Kudrna po rozstrieľaní Třinca

Šláger nedeľňajšieho 43. kola českej hokejovej extraligy medzi Spartou a Třincom sa pred 14 000 divákmi nečakane zmenil na hru mačky s myšou. Hostia síce v Prahe viedli 1:0 a krátko po polovici stretnutia ešte znížili na 3:5, ale nakoniec odchádzali domov s obrovským výpraskom 3:12.

31.01.2017 11:00
Andrej Kudrna Foto:
Sme radi, že sme poskočili na tretiu priečku. Do play off chceme ísť z čo najvyššieho miesta, tvrdí útočník Sparty Andrej Kudrna.
debata

„Postupne sme sa rozbehli a popadalo nám tam veľmi veľa gólov. Ono to tak býva, že keď sa darí a vysoko vediete, vychádzajú vám pekné akcie,“ tvrdí slovenský útočník Sparty Andrej Kudrna (25), ktorý prispel k vysokému víťazstvu dvoma gólmi.

Zažili ste už podobný zápas?
V tejto sezóne sme vyhrali doma s Mladou Boleslavou 9:0 a minulý rok sme dosiahli jedno či dve tiež dosť vysoké víťazstvá. Toto je však víťazstvo s najväčším rozdielom a počtom gólov, aké som snáď v kariére zažil. Stretnutie sme pritom nezačali najlepšie, keď sme hneď v jeho úvode prehrávali, no potom sme sa rozbehli a už to šlo akoby samé.

V závere ste si zápas dokonale užívali alebo vám už bolo čiastočne ľúto aj súperov?
Keď sa darí, vždy sa z toho treba tešiť, takže sme si to užívali. Akonáhle sa na hokejky dostane pohoda, padajú góly akosi ľahšie. Zápas bol ešte aj za stavu 5:3 otvorený. Myslím si, že až siedmym sme to definitívne zlomili na našu stranu. Samozrejme, pre hráčov zdolaného tímu je to vždy veľmi nepríjemná situácia.

Zažili ste podobný zápas už aj z opačnej strany?
Nerád na to spomínam, ale v drese Slovana sme dostali v KHL na ľade CSKA nakladačku 0:12. Takže si viem predstaviť, ako sa hráči Třinca cítili. Je to výsledok, ktorý bije do očí a rozoberajú ho médiá. Ozaj nepríjemná situácia. Vtedy máte pocit, že súperovi už do bránky padne všetko.

Aká vládla atmosféra v hľadisku?
Bola výborná už od začiatku, keďže do hľadiska prišlo okolo 14 000 ľudí. Nastúpili sme v špeciálnej edícii dresov, ale aj tak sme nečakali až takú dobrú návštevu. Dresy boli v štýle záchranárov. Sparta každoročne vzdáva hold policajtom, hasičom a záchranárom. Atmosféra sa počas stretnutia stupňovala každým streleným gólom. Diváci najprv kričali, aby sme dali päť gólov, neskôr si pýtali desať. Konečne nám to doma takto popadalo. Sme radi, že sme potešili divákov.

Čo predchádzalo vašim dvom gólom?
Pri prvom sme šli z vlastného pásma do protiútoku dvaja na dvoch. Dostal som puk a mal som väčšiu rýchlosť ako obranca, preto som sa snažil ísť okolo neho priamo do bránky. Nakoniec z toho bola situácia, akoby som šiel sám na brankára. Som rád, že mi to tam padlo. Posledný dvanásty gól bol ukážkou toho, že keď sa darí, ide to ľahko. Strieľal som z väčšieho uhla a brankárovi to nejako prepadlo dnu.

Rozoberali ste nedeľňajší zápas ešte aj na pondelňajšom tréningu?
Po každom víťazstve je tréning zábavnejší a lepší než po prehre. To platilo aj teraz. Hráme však zápasy v rýchlom slede, už v utorok nás čaká zápas v Hradci Králové. Takže je dôležité myslieť hneď na druhý deň už na najbližší duel. Musí nám stačiť, že sme si to užili v nedeľu. Sme radi, že sme vyhrali a poskočili na tretiu priečku, i keď tretí a šiesty tím tabuľky delia len dva body. Do play off chceme ísť z čo najvyššieho miesta.

Myslíte už na finále Ligy majstrov, ktoré odohráte na budúci týždeň v utorok v Göteborgu?
Občas o finálovom zápase prehodíme nejaké slovko. Tešíme sa naň. Sme zvedaví, ako to bude prebiehať. Hráme teraz zápasy každý druhý deň, takže sme v dobrom tempe a veríme, že finále zvládneme. Bolo by, samozrejme, príjemnejšie, keby sme hrali doma. No je to opačne a musíme to rešpektovať. V Prahe by sme asi vypredali veľkú halu, takto sa pokúsime vyhrať vonku.

Uvidia vás diváci v tej istý týždeň aj v reprezentačnom drese na Slovakia Cupe v Nitre?
V širšej nominácii som, tak dúfam, že sa aj so zvyšnými chalanmi zo Sparty v tíme objavíme. Chceme reprezentovať, hoci máme nahustený program. Či nás zavolajú je asi aj o dohode medzi klubom a zväzom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Andrej Kudrna