Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Brutálny zákrok na Miklíka. Po kolízii s Finleym skončil v kaluži krvi

Slovenský hokejista Michel Miklík je ďalšou obeťou brutálnych nájazdov súperov. Útočníka Jyväskylä v 32. min piatkového zápasu najvyššej fínskej súťaže proti IFK Helsinki tvrdo poslal na ľad Joe Finley.

14.01.2017 10:27
Michel Miklík Foto: ,
Michel Miklík.
debata (7)

Miklík sa snažil tečom zmeniť smer vyhodeného puku z obranného pásma Jyväskylä, keď ho v plnej rýchlosti nabral zámorský súper a udrel ho do hlavy. Slovák utrpel krvavé zranenie a museli ho transportovať do nemocnice. Obranca so skúsenosťami z NHL dostal za svoj zákrok desaťminútový osobný trest, po ňom pokračoval v zápase. V tretej tretine chcel pomstiť spoluhráča Nolan Yonkmnan, pred vhadzovaním s Finleym zhodil rukavice, ale bitka trvala len krátko, keďže zadák IFK rýchlo padol na ľad. Obaja dostali tresty na päť minút plus do konca stretnutia.

„Michel mal minimum času pripraviť sa na zrážku. Bolo to vo veľkej rýchlosti,“ povedal na klubovom webe hokejista JYP Jyväskylä Ossi Louhivaara. „Všetci videli, že Michel musel odísť do nemocnice. Verím, že rozhodcovia sa nemýlili pri posúdení zákroku. Dúfam, že pre Michela sa neskončila sezóna,“ povedal tréner Jyväskylä Marko Virtanen. Miklík prišiel do Fínska z Komety Brno, predtým v tejto sezóne nastupoval aj za druholigové Piešťany a tipsportligové Košice. Vo fínskej Liige 2016/2017 odohral šesť stretnutí, v ktorých strelil päť gólov a pridal dve asistencie.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Miklík