Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Prešiel som nekonečnú cestu. Nesmiem sklamať syna a divákov

Po viac než šiestich mesiacoch rekonvalescencie (v stretnutí s Bieloruskom na MS v Petrohrade si zlomil nohu) a dvoch minulotýždňových zápasoch na rozohratie sa v Banskej Bystrici sa v stredajšom súboji s Novosibirskom (19.30) vráti vo farbách Slovana do kolotoča Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

30.11.2016 08:00
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

„Trénujem vo štvrtej päťke, tak verím, že v zápase nejaký priestor na ľade dostanem,“ vraví obranca Michal Sersen (30).

Ako sa pred návratom do zostavy Slovana cítite?
Veľmi sa teším. Keď som pred piatimi týždňami po prvý raz vkročil na ľad, hovoril som si, že ma čaká nekonečná cesta a neviem, či sa mi to vôbec podarí. Teraz je to konečne tu a som za to veľmi vďačný.

Je už vaša noha stopercentne v poriadku?
Kosť je zahojená. Akurát mi stále trošku chýba sila. Keďže som s nohou dlho nemohol nič robiť, svaly ochabli. Musím na tom pracovať.

Odohrali ste dva zápasy za Banskú Bystricu. Pomohlo vám to?
Samozrejme. Niečo som si vyskúšal a zistil, ako na tom momentálne som. Slovenská liga je o nejaký level nižšie, ale svoj účel to splnilo. Bez odohratých zápasov by som bol pri premiére pred domácimi divákmi nervózny. V našej situácii môže každá chybička mužstvu veľmi uškodiť. Najviac preto pomôžem, keď budem hrať jednoducho a bez chýb, aby som nedostal mužstvo pod tlak.

Povzbudil vás aj strelený gól v Tipsport Lige?
Sebavedomiu to trošku pomôže, ale vôbec to nie je dôležité. Navyše, zápas sme prehrali. V KHL teraz pre mňa vonkoncom nebudú dôležité osobné štatistiky, idú úplne bokom. Chcem byť najmä prospešný pre tím a pomáhať k víťazstvám.

Hovorili ste o fanúšikoch. Čo pre vás znamenalo, keď počas domácich zápasov skandovali vaše meno?
Veľmi si vážim, že mi fanklub neustále prejavoval podporu. Psychicky to zranenému hokejistovi pomôže. Som im vďačný. Zároveň ma to však zaväzuje. Keď vkročím na ľad, nechcem ľudí sklamať.

Slovan čakajú tri domáce stretnutia v priebehu štyroch dní. Aká dôležitá séria to pre vás je?
Všetci dobre vieme, aké je naše postavenie v tabuľke. Na priečky zaručujúce postup do play off strácame veľa bodov. Každý zápas je už pre nás veľmi dôležitý. Potrebujeme si zvýšiť aj sebavedomie. Verím, že nám všetky tri vyjdú podľa predstáv a vyhráme ich. Najprv však musíme zvládnuť prvý so Sibirom. Ďalšie dva duely hráme v priebehu dvoch dní, čo sa v KHL stáva zriedkakedy, ale ak oba vyhráme, nebude nahustený program nikomu prekážať.

Doterajšie stretnutia ste pravidelne sledovali v hľadisku. Čo mužstvu chýba, aby malo v tabuľke viac bodov?
Predovšetkým efektivita. Často sme boli lepší než súper, ale góly sme nestrelili. Samozrejme, o zraneniach sa ani nemusíme zhovárať. Máme ich veľa. Nezostáva nám nič iné, než sa s tým popasovať.

Michala Sersena odnášali z ľadu na nosidlách. Foto: SITA/AP
Michal Sersen Michala Sersena odnášali z ľadu na nosidlách.

Absolvovali ste dlhú rekonvalescenciu. Kedy vám bolo najťažšie?
Hneď po zranení. Lekárom som ani nechcel veriť, že by som mal pre zlomenú nohu pauzovať pol roka. Išlo však o nepríjemnú špirálovú zlomeninu ihlice a čiastočne bola zasiahnutá aj holenná kosť. Potvrdilo sa, že skôr ako o šesť mesiacov to naozaj nešlo. Keď som sa zmieril s tým, že pauza bude ozaj dlhá, tak sa to už zlepšovalo.

Trénovali ste aj doma so synom Miškom, ktorý chce byť hokejový brankár?
Do bránky ho to veru poriadne ťahá. Má svoje tréningy. Keď som si už mohol obuť korčule, tak som s ním a jeho spoluhráčmi párkrát bol na ľade. Samozrejme, doma ma zamestnáva futbalovou loptou alebo hokejovými súbojmi.

Dáva vám už i prvé hokejové rady?
Nie, zatiaľ mi len drží palce. Veľmi sa teší, že ma opäť uvidí na bratislavskom ľade. Zápasy poriadne prežíva. Musím hrať dobre, aby som nesklamal nielen divákov, ale aj jeho. Za nedeľňajší gól v Nových Zámkoch ma síce pochválil, ale zároveň priznal, že ho ani poriadne nevidel.

Říha: Musí hrať jednoducho

Slovanisti majú aj naďalej problémy s množstvom zranení. Sersen sa vracia do zostavy, no vypadli z nej Šťastný a Valský, mimo sú naďalej aj Nedorost s Kundrátkom. „Sersen už nastúpi. Teraz síce odohral dva zápasy za Banskú Bystricu, ale to je predsa len trošku iné, než nastúpiť v KHL. Predtým pol roka nehral vôbec. Bol by som rád, keby sa nesnažil hneď v úvode komukoľvek čokoľvek dokazovať. Keď sa človek pokúša hneď o veľké veci, prináša to zväčša so sebou hrúbky. Nečakám od neho spočiatku žiadne zázraky,“ uviedol tréner Miloš Říha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen