Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kudrna: Naštartovali sme sa aj na Nemeckom pohári

Doma podľahli švédskemu HV71 2:4 a ich šanca na postup medzi najlepších osem výrazne klesla. V utorňajšej odvete osemfinále hokejovej Ligy majstrov si však hráči Sparty Praha na ľade Jönköpingu schuti zastrieľali a po jednoznačnom víťazstve 5:0 sa môžu tešiť na decembrové merania síl s Bernom.

09.11.2016 21:00
Andrej Kudrna Foto: ,
Andrej Kudrna.
debata

„Tento výsledok nám dodá sebavedomie. Len si ho musíme preniesť aj do domácej ligy,“ tvrdí slovenský útočník Andrej Kudrna (25). K výhre prispel gólom a dvoma asistenciami.

Neboli ste v jednoduchej situácii. Bola kabína presvedčená, že to zvládnete?
Bolo to ťažké, no do zápasu sme šli s tým, že sa ideme pobiť o postup. Vedeli sme, že musíme streliť aspoň dva góly, aby sme vybojovali aspoň predĺženie. Základ bol nedostať gól, nech to nemáme ešte náročnejšie. Snažili sme sa čo najviac ohrozovať bránku. Nakoniec sme dosiahli pekné päťgólové víťazstvo.

Bol kľúčový prvý gól pár sekúnd pred koncom prvej tretiny?
Bol dôležitý, ale stále sme mali dosť času na to, aby sme skórovali. Pomohol nám najmä mentálne. V šatni sme si hovorili, čo ešte musíme zlepšiť a vyšlo to. Podali sme jednoznačne jeden z najlepších výkonov v sezóne. V zápasoch pred reprezentačnou prestávkou sme nedávali veľa gólov. Zväčša len dva, s čím sa ťažko vyhráva. Tento zápas nám potvrdil, že góly dávať vieme.

Tri minúty pred koncom ste pečatili skóre. Hrali už domáci v tých chvíľach vabank?
Ešte nehrali bez brankára, ale už sa snažili zo všetkých síl skorigovať stav a som presvedčený, že stiahnutie brankára bolo na spadnutie. Vyhodili sme puk z nášho pásma na ich brankára. Šiel som ho napádať, zle rozohral. Vystihol som jeho nepresnú prihrávku a poslal puk do siete. Je to príjemný pocit pomôcť mužstvu gólom aj dvoma asistenciami, najmä keď doteraz sa mi v Lige majstrov bodovo príliš nedarilo. Dôležitejšie je, že sme vyhrali a postúpili aj napriek dvojgólovému manku.

Aký cieľ ste si určili pred štartom Ligy majstrov?
Pred rokom sme vypadli práve v osemfinále. Veľmi sme túžili dostať sa trošku ďalej. Ligu majstrov vnímame ako veľkú výzvu pre hráčov i pre celý klub. Máme možnosť porovnávať sa s najlepšími z iných súťaží v Európe. Dostať sa čo najďalej je preto jeden z hlavných cieľov sezóny.

Sú zápasy v nadnárodnej súťaži pre hráčov vítaným osviežením?
Samozrejme. Máme možnosť stretnúť sa s mužstvami, ktoré produkujú úplne iný štýl hokeja. Je to pre nás veľká výzva i škola hrať s top klubmi z Fínska či Švédska.

V Sparte pôsobíte až piati slovenskí reprezentanti. Ako vás spoluhráči privítali po prvenstve na Nemeckom pohári?
Chalani sledovali, ako sa nám darí. Takže nechýbali bežné drobné podpichovačky. Aj naša pätica je v tíme práve na to, aby mu pomohla vyhrávať a zlepšiť herný prejav. Tri vyhraté zápasy v Augsburgu nás rozhodne nakopli. Nabrali sme potrebné sebavedomie. Môže nám to pomôcť aj v lige, aby sme si opäť viac verili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Liga majstrov v hokeji #Andrej Kudrna