Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružička po sedemzápasovom treste skončil v Sparte

Slovenský hokejista Štefan Ružička nebude pokračovať vo svojej kariére v drese pražskej Sparty. Informuje o tom web klubu.

28.10.2016 11:52
Štefan Ružička Foto:
Štefan Ružička.
debata

Útočník zo skúsenosťami z NHL aj KHL dostal trest zastavenia činnosti na sedem zápasov za seknutie do hlavy Lukáša Vantuchu z Liberca v utorkovom stretnutí českej extraligy. O rekordnom dištanci v tejto sezóne najvyššej českej súťaže rozhodla disciplinárna komisia. Ružička v spomenutom zápase dostal trest na päť minút plus do konca stretnutia za zásah do oblasti hlavy a krku. Pre závažnosť priestupku mu hrozil dištanc na desať zápasov.

„Akceptujeme bez výhrad trest disciplinárnej komisie, ktorý bol udelený Štefanovi Ružičkovi. Išlo o zákrok, ktorý absolútne nepatrí do hokeja a už vôbec nie do herného prejavu Sparty,“ povedal športový manažér a tréner Sparty Jiří Kalous a na margo slovenského zakončovateľa doplnil: „Dostal od nás veľmi citeľnú finančnú pokutu. Ďalej musím oznámiť, že Štefanovi Ružičkovi sa končí dvojmesačný kontrakt uzavretý začiatkom septembra tohto roka a tento kontrakt už nebude predĺžený.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Ružička #HC Sparta Praha