Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Ružička udrel súpera hokejkou po hlave. Dostal tvrdý trest

Slovenský hokejista Sparty Praha Štefan Ružička dostal trest zastavenia činnosti na sedem zápasov za seknutie do hlavy Lukáša Vantuchu z Liberca v utorkovom stretnutí českej extraligy. O rekordnom dištanci v tejto sezóne najvyššej českej súťaže rozhodla disciplinárna komisia.

27.10.2016 21:18
debata

V čase 32:46 ľahko atakoval Ružička libereckého brankára Romana Willa, čo nenechalo chladným Lukáša Vantochu. „Hráč Liberca zasiahol hokejkou držanou v oboch rukách Ružičku do pravého ramena. Zákrok sa nevymykal bežným zvyklostiam, s ktorými sú vedené osobné súboje po tom, čo útočiaci hokejista sa snaží atakovať brankára, ktorý drží puk,“ povedal pre hokej.cz predseda disciplinárnej komisie Karel Holý.

Slovenský útočník v službách Sparty zareagoval na atak neprimerane. „Hokejkou držanou v oboch rukách zasiahol seknutím Vantucha do prilby, zákrok viedol vedome. Priťažujúcim faktorom bola navyše intenzita, s ktorou zákrok viedol. Ružičkovi muselo byť jasné, že následkom môže byť vážne zranenie hlavy alebo poranenie tváre protihráča,“ doplnil Hrubý.

„Keby ma trafil trocha nižšie, tak by mi usekol hlavu,“ hovoril po zápase útočník Liberca Lukáš Vantuch.

Ružička v zápase dostal trest na päť minút plus do konca stretnutia za zásah do oblasti hlavy a krku. Pre závažnosť priestupku mu hrozil dištanc na desať zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Ružička