Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lašák zatiahol roletu. V českej lige ho nikto neprekonal už 180 minút

Skúsený slovenský brankár Ján Lašák je aktuálne v najvyššej českej hokejovej súťaži na neprekonanie. Gólman Liberca v ostatných troch dueloch "bielych tigrov" neinkasoval ani raz, v súbojoch proti Mladej Boleslavi, Plzni a Karlovým Varom zneškodnil všetkých 57 striel súperov.

24.10.2016 18:44
Košice, Liberec, Bartoš, Lašák Foto: ,
Ján Lašák z Liberca.
debata

Zatiaľ naposledy mu v lige dal gól Viktor Hübl v predĺžení stretnutia 12. kola v piatok 14. októbra. Zvolenský rodák si na svoje konto pripísal v najvyššej českej súťaži už 38 shutoutov. „Stojí za tým skvelá práca chlapcov, ktorí sa poctivo vracajú,“ poznamenal skromne 37-ročný Lašák, ktorého výkony priniesli Libercu tri víťazstvá po sérii troch prehier.

Aj preto je severočeské mužstvo v ligovej tabuľke šieste. Nepriestrelnosť Lašáka trvá už 180 minút a môže pokračovať ďalej, v utorok Liberec nastúpi na ľade Sparty Praha. „Je skvelé, že ťahám takú sériu, ale podstatné sú body, ktoré naozaj potrebujeme,“ myslí si majster sveta z Göteborgu 2002 a dodáva: „Keď sa človeku darí, môže v bránke stáť ako vrece zemiakov. Je potrebné s pokorou dúfať, že to takto pôjde ďalej.“

Liberec po nevydarenom úvode sezóny stúpa v extraligovej tabuľke nahor. „Trochu sme sa upokojili a začali strieľať góly. Predtým sme nehrali zlý hokej, ale nám to tam nepadalo. Zlepšili sme aj obranu a celkovo sme omnoho viac ‚v pohode‘. Niekedy to tak býva, že keď sa mužstvo nakopne, padá tam skoro všetko,“ povedal Lašák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Lašák #Bílí Tygři Liberec