Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starší syn Petra Šťastného zamieril do Česka. Yan sa upísal Vítkoviciam

Hokejistov Vítkovíc posilnil americký útočník Yan Stastny. Synovi slovenskej legendy Petra Šťastného nevyšiel pokus o návrat do NHL, o ktorý sa usiloval v kempe St. Louis.

08.10.2016 12:22
Peter Šťastný, Yan Stastny, Paul Stastny Foto: ,
Peter Šťastný (uprostred) so svojimi synmi Paulom (vľavo) a Yanom.
debata

Práve v drese Blues nastupoval v slávnej zámorskej lige naposledy v ročníku 2009/10. Potom pôsobil v KHL, nemeckej a švédskej lige. Uplynulú sezónu strávil v nemeckom Schwenningene.

„Yan Stastny je skúsený hráč, od ktorého si sľubujeme zlepšenie produktivity,“ uviedol tréner a generálny manažér Vítkovíc Jakub Petr na klubovom webe. "Zápas v Liberci bol ďalším potvrdením toho, že v defenzíve nám to ide, pretože sme tento rok vonku nedostali viac ako dva góly. Ale teraz je potrebné pridať v ofenzíve a skúsený hráč, akým Yan je, nám v tomto môže pomôcť. Veríme v to,"vdodal Petr.

Jeho zverenci v piatok na ľade obhajcu titulu prehrali 1:3 a v tabuľke sú desiati. V deviatich zápasoch dali len 15 gólov.

Tridsaťštyriročný Stastny sa narodil v Québecu, má však americké občianstvo a reprezentoval USA na troch svetových šampionátoch. V NHL debutoval v roku 2006 v drese Edmontonu, za Oilers, Boston a St. Louis v súťaži odohral 91 zápasov s bilanciou šesť gólov a desať asistencií.

V elitnej zámorskej súťaži sa nepresadil tak ako jeho mladší brat Paul, ktorý od roku 2014 nastupuje práve za St. Louis. Tridsaťročný Paul Stastny, ktorý bol predtým dlho oporou Colorada, má na konte 676 zápasov v NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Yan Stastny #HC Vítkovice