Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Nitry po debakli s Vítkovicami: Nezvládli sme to v hlavách

Pred úvodným zápasom chceli víťazstvo alebo dobrý výsledok. Po ňom je ich šanca na postup len v teoretickej rovine. Hokejisti Nitry si z neďalekých Vítkovíc priviezli domov debakel 0:7. Pred budúcotýždňovým druhým duelom šestnásťfinále Ligy majstrov majú minimálne šance na postup do ďalšej fázy.

05.10.2016 14:20
HK Nitra Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„Stretnutie nám vôbec nevyšlo podľa našich predstáv. Nezvládli sme ho v hlavách. Úvodná tretina bola z našej strany veľmi pasívna. Prvý gól sme inkasovali v oslabení. Duel rozhodli presilové hry. Obe mužstvá mali rovnaké množstvo početných výhod. Domáci využili tri zo štyroch, my ani jednu. Súper bol veľmi efektívny,“ smútil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner hostí Andrej Kmeč.

Slovenský majster si najmä v druhej tretine vypracoval niekoľko sľubných príležitostí. Nedokázal ich však využiť a efektívni domáci ich z dvoch brejkov potrestali.

„Vytvorili sme si síce nejaké šance, no nedokázali sme ich zužitkovať. Pred záverečnou tretinou sme si povedali, že chceme so zápasom niečo urobiť a nesmieme inkasovať. Dvadsať sekúnd po začiatku sme dostali nešťastný štvrtý gól a celý zápas sa na nás zosypal. Nezvládli sme to a dopadlo to tak, ako to dopadlo,“ dodal nitriansky kouč.

Pred stretnutím sa slovenský majster netajil tým, že by si chcel v Ostrave vypracovať čo najlepšiu východiskovú pozíciu do domácej odvety. Po hanebnej prehre, ktorá podľa oboch trenérov nezodpovedá priebehu hry, je o ďalšom postupujúcom prakticky rozhodnuté.

„Od tohto zápasu sme očakávali, že bude vyrovnanejší. Mysleli sme si, že na nich máme. Vítkovice hrali dobre, majú prepracovanú defenzívu a my sme sa cez nich nevedeli presadiť. Začalo im tam všetko padať, kým nám vôbec nič. Prvú tretinu sme hrali ustráchane, nestalo sa to prvýkrát,“ povedal na klubovej stránke obranca Branislav Mezei.

Jeho spoluhráč z útoku Filip Bajtek videl ako príčinu prehry aj to, že dobre pripravené Vítkovice nepustili do hry nebezpečné nitrianske útočné trio Slovák – Laliberté – Blackwater. „Je to pre nás veľké sklamanie, vôbec sme nesplnili to, s čím sme sem prišli. Nekorčuľovali sme, hráči Vítkovíc boli všade o krok vpredu. Hrali kombinačne a odstavili našu najlepšiu formáciu. Mali sme tam niekoľko dobrých šancí, ktoré sme však nedokázali premeniť,“ uzavrel český legionár.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Liga majstrov v hokeji #HC Vítkovice