Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spilar: Azda sme si ušetrili nejaké góly na Fribourg

Na prvý zápas šestnásťfinále Ligy majstrov s Fribourgom (v utorok o 19.45 v Steel aréne) sa v nedeľu naladili deväťgólovou nádielkou Martinu (9:3).

04.10.2016 08:00
Gabriel Spilar Foto: ,
Gabriel Spilar z Košíc.
debata

Hokejisti Košíc pokračujú v parádnej ofenzívnej fazóne. V ostatných šiestich zápasoch skórovali až 37-krát. „Stále platí, že dbáme najmä na pozornú defenzívu, no góly sú korením hokeja,“ usmieva sa jeden z lídrov produktivity Košíc aj celej ligy Gabriel Spilar (35).

Nepýtali si diváci v súboji s Martinom desiatku?
Bolo by to pekné, ale nejako sme na to nemysleli. Ideálne by však bolo, ak sme si nejaké góly z nedele ušetrili na Ligu majstrov.

Čím to je, že Košice majú po desiatich kolách na konte už 48 gólov?
Ťažko povedať. Vždy zohráva úlohu šťastie. Na druhej strane je to o pohybe a tom, že si neustále vytvárame veľa šancí. Máme lepší pohyb a puky sa potom častejšie odrážajú k nám. To je asi hlavný dôvod. Najväčšie plus je, že keď dávame veľa gólov, tak na ďalší zápas príde o čosi viac divákov.

Pritom o trénerovi Rostislavovi Čadovi sa hovorí, že kladie dôraz najmä na dôslednú obranu…
Platí, že stále apeluje najmä na defenzívu. No góly sú korením hokeja a aj tréner Čada je rád, keď ich strieľame veľa. Určite má radosť, že nám to momentálne ide v obrane i útoku. Samozrejme, s výnimkou zápasu v Nitre. Pevne verím, že vydržíme v tomto trende čo najdlhšie.

Čo sa dialo v piatkovom stretnutí v Nitre (4:6)?
Zápas v Nitre bol špecifický v tom, že obom mužstvám vôbec nefungovala obrana. Pokojne to mohlo skončiť 7:7 či 8:8. No zo stretnutia sme sa poučili. Ešte budeme hrať s Nitrou päťkrát. Bude dosť šancí jej to vrátiť.

Vaša formácia s Nagyom a Sujom sa usadila na čele kanadského bodovania ligy. Ako dlho tam vydržíte?
Myslím si, že to bude len dočasné. Produktivita v našom tíme sa postupom času vyrovná. Vždy je to tak, že raz sa darí jednej lajne, potom zase druhej. Máme vyrovnané päťky, čo potvrdzujeme počtom strelených gólov a chvíľami je radosť pozerať sa na hru nášho mužstva.

Akým veľký prínosom je kapitán Ladislav Nagy?
Vidieť to na ľade i v kabíne. V jeho prípade už meno hovorí za všetko. Najdôležitejšie však je, že ide do každého zápasu aj tréningu vždy naplno. Keď to robí on, automaticky sa musia pridať všetci ostatní. O jeho hokejových schopnostiach sa asi ani netreba baviť. Má veľký podiel na tom, ako to teraz v Košiciach vyzerá.

Kedy ste začali myslieť na šestnásťfinále LM?
Za seba môžem povedať, že na Fribourg som nemyslel až do včera. Čím dlhšie myslím na nejaký zápas, tým to býva horšie. Verím, že budeme všetci fyzicky aj mentálne pripravení podať najlepší možný výkon.

Viete už, aký súper vás dnes čaká?
V podstate nie. Vždy rozoberáme hru súpera až v deň zápasu. V takýchto stretnutiach sa všetko odvíja najmä od toho, ako zahráme my. Uvedomujeme si silu švajčiarskej ligy. Máme pred súperom rešpekt. No veríme, že nás čaká dobrý zápas s dobrým koncom pre nás. Porovnať Fribourg s Bernom, ktorý sme mali v skupine, si netrúfam. Uvidíme až priamo na ľade.

Ide už o play off fázu. S čím budú Košice v prvom zápase spokojné?
Samozrejme, že do zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Veríme si. Treba ho odohrať čo najlepšie a v dobrom zmysle slova si ho aj trochu užiť. Lebo ich už nemusí byť veľa. Základom bude dobre korčuľovať. V súčasnej fazóne by sme to mohli zvládnuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Liga majstrov v hokeji #Gabriel Spilar