Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špeciálny náboj. Nitru preveria Vítkovice

V dobrej nálade a s odhodlaním pobiť sa o čo najprijateľnejší výsledok.

04.10.2016 10:00
David Laliberte , stavanger oilers, henrik... Foto: ,
David Laliberte z HK Nitra (vľavo), Henrik Solberg (vľavo vzadu) a brankár Henrik Holm (v strede) z Stavanger Oilers.
debata

S týmito pocitmi nastúpi v utorok od 17.00 slovenský hokejový šampión HK Nitra na ľade Vítkovíc v šesťnásťfinále Ligy majstrov. Naladil sa naň výborne.

„Je lepšie, keď cestujeme na náročný zápas s tromi víťazstvami v rade. Nálada v kabíne je dobrá, trochu si to užijeme a dôsledne sa pripravíme na duel s Vítkovicami. Po ligovom zápase sme zostali spať v Poprade, ráno si zatrénovali a vyrazili do Ostravy. Myslím si, že to bol výborný nápad, ktorý nám ušetril veľa času aj energie,“ hovorí brankárska jednotka Nitry Michal Valent. Po domácich úspechoch s Martinom (5:2) a Košicami (6:4) si pripísali plný počet bodov aj v Poprade (4:1). Dnes však čaká hráčov spod Zobora súper iného rangu.

„Míting sme absolvovali včera a v ČEZ Aréne sme mali ešte ľahký tréning pred zápasom. Spoluhráči sú veľmi skúsení, každý vie, čo má hrať. Sme stopercentne pripravení zabojovať,“ vraví 30-ročný rodák z Martina. Podstatnú časť svojej kariéry strávil práve v Česku. Chytal za Havířov a viac ako päť sezón za Mladú Boleslav.

„Na zápas sa veľmi teším, bude to pekná konfrontácia slovenského a českého hokeja. Na stretnutie sa prídu pozrieť aj nejakí moji známi z Havířova, kde som pôsobil. Verím, že podáme čo najlepší výkon. Dúfam, že príde veľa fanúšikov a bude to poriadne hlučné. Bude to mať špeciálny náboj, ide o veľa,“ myslí si opora Nitranov.

Valent má jasno v tom, čo a ako chce jeho tím dosiahnuť. „Radi by sme sa prezentovali aktívnym hokejom. Budeme sa snažiť hrať svoju hru a vyrážať do protiútokov. Verím, že ak sa nám to podarí, uspejeme. Najspokojnejší by sme po zápase boli, samozrejme, s víťazstvom. Uvidíme, ako to dopadne. Hrajú sa dva zápasy. Víťazstvo či dobrý výsledok by boli dobrou východiskovou pozíciou. Je to Liga majstrov a chceme urobiť všetko pre postup do ďalšej fázy,“ uzatvára Valent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nitra #HC Vítkovice Steel #Liga majstrov v hokeji