Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre výber Európy. Gáboríka zasiahol puk a vo finále si nezahrá

Slovenský hokejista Marián Gáborík pre zranenie nohy či chodidla vynechá finálovú sériu Európa - Kanada v bojoch o Svetový pohár v Toronte.

27.09.2016 07:00 , aktualizované: 07:45
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík oslavuje svoj gól do siete švédskeho brankára Henrika Lundqvista.
debata (1)

Generálny manažér Los Angeles Kings Dean Lombardi odhadol dĺžku jeho absencie na osem týždňov. V takom prípade by nestihol ani štart nového ročníka NHL. Informoval o tom aj web latimes.com.

„Marián Gáborík pre zranenie v spodnej časti tela z nedeľňajšieho stretnutia opustil tím Európy a už sa doň nevráti. Počas celého turnaja bol veľmi dôležitou súčasťou mužstva a zostáva ňou, aj keď dnes musel odísť. Určite nám bude držať palce vo finále proti Kanade. Želáme mu skoré vyzdravenie,“ uvádza sa v oficiálnom vyjadrení generálneho manažéra európskeho výberu Miroslava Šatana.

Tridsaťštyriročný Gáborík strelil jeden z troch gólov Európanov v semifinále SP proti Švédom (3:2 po predlž.), zápas dohrával so zranením pravej nohy. Tréner európskeho výberu Ralph Krueger odmietol v pondelok špecifikovať rozsah Gáboríkovej indispozície. Vyjadril sa, že slovenský krídelník musí podstúpiť ďalšie vyšetrenia. „Dostal pukom do chodidla,“ skonštatoval Šatan. Gáboríkovu pozíciu by mal zaujať Dán Mikkel Bödker zo San Jose, ktorý zatiaľ na podujatí nedostal šancu.

Gáborík mal až do finálovej série proti Kanade na Svetovom pohári v Toronte na konte 2 góly. V uplynulej sezóne NHL dosiahol v drese Los Angeles Kings 12 gólov a 10 asistencí, ale odohral len 54 zápasov pre zranenie kolena. Celkovo v NHL v základnej časti nastúpil na 933 zápasov s bilanciou 386 gólov a 387 asistencií.

„Je ťažké prísť o takého dobrého hráča, ktorý dokáže zmeniť vývoj zápasu. Vie streliť dôležité góly, počas kariéry to neraz predviedol. Stále však máme v zálohe Bödkera, ktorý ešte nehral, ale všetci dobre vieme, čoho je schopný. Nahradiť Gáboríka nebude vonkoncom jednoduché, aj keď sú tu hráči schopní zaskočiť,“ konštatoval podľa oficiálneho webu podujatia Bödkerov krajan v európskom tíme Frans Nielsen.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Los Angeles Kings #Svetový pohár 2016 #Tím Európy