Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mládež sa viac bila ako hrala. V Trenčíne padlo až 389 trestných minút

Až 389 trestných minút udelil hlavný rozhodca Mário Krist vo víkendovom zápase 7. kola extraligy dorastu medzi Duklou Trenčín a Slovanom Bratislava. Spoločne s čiarovými arbitrami Martinom Nosekom a Adamom Jurčiakom mal po stretnutí plné ruky práce.

26.09.2016 16:46
Hokej, rozhodca, rozhodcovia, faul Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Po záverečnej siréne napadol zozadu hosťujúci Martin Papaj domáceho obrancu Marka Stacha. Papaja začali okamžite biť dvaja hokejisti Dukly, na ľad naskákali aj ďalší hráči a namiesto podávania rúk sa strhla hromadná šarvátka.

Dukla Trenčín zdolala Slovan v 7. kole 6:3. Obaja rivali sa stretli aj o deň neskôr, už v pokojnejšej atmosfére so 14 trestnými minútami vyhrali hráči spod Čákovho hradu 6:5 po samostatných nájazdoch.

Na Slovensku už v minulosti rozdali rozhodcovia aj viac trestných minút. Absolútnym maximom v najvyššej seniorskej súťaži je šiesty štvrťfinálový duel zo sezóny 2012/13 medzi Popradom a Košicami (3:0), v ktorom hlavní arbitri Juraj Konc a Peter Lokšík rozdali 476 trestných minút (Poprad 231, Košice 245).

Zapotili sa predovšetkým v posledných 51 sekundách tretej tretiny, v ktorých bolo na ľade množstvo nervozity a dve hromadné bitky. Popradčania v nich inkasovali 217 trestných minút, Košičania ešte o 12 viac.

Svetový rekord v počte trestov drží súboj medzi Čechovom a Omskom z januára 2010, ktorý rozhodcovia ukončili už po necelých 4 minútach hry. V spomenutom súboji v priebehu necelej minúty vypuklo niekoľko bitiek, ktoré vyústili do výnimočnej situácie, keď ani jeden zo súperov nemal dostatočný počet hráčov.

Celkovo rozdali arbitri hráčom 607 trestných minút. V NHL drží rekord súboj Ottawy s Philadelphiou z marca 2004 (419 trestných minút). V zámorí sú však v štatistikách v porovnaní s Európou rozdiely v evidencii a časovom údaji pri vyšších trestoch do konca duelu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Slovan Bratislava