Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čas na odplatu? Rusi čelia kanadskej výzve

Mnohí ho považujú za najlepší duel celého turnaja či dokonca predčasné finále. Právom. Odvekí hokejoví rivali chcú svetu ukázať, kto je pred ostro sledovaným derby v lepšej fazóne.

24.09.2016 10:34
hokej, Kanada Foto: ,
Hokejisti Kanady sú v súboji proti Rusku favoritmi.
debata (2)

„Bude to veľký zápas, na ktorý sa každý teší. Hráči na ľade, fanúšikovia v hľadisku, ľudia pred televíznymi obrazovkami. Všetci chcú vidieť veľkú vzájomnú rivalitu,“ vraví pre web Svetového pohára pred zajtrajším semifinále s Kanadou (od 1.00, vysiela Dajto) Alexander Ovečkin.

Ruský kanonier pomohol jednou asistenciou k štvrtkovému víťazstvu svojho tímu nad Fínskom 3:0. Zbornej zaistilo druhú priečku v B-skupine a najťažšieho či najnenávidenejšieho semifinálového súpera.

Neprekonaný hrdina zo súboja s Fínmi Sergej Bobrovskij si veľmi dobre uvedomuje, o čo sa hrá: „Je pred nami najväčšia výzva a skvelé hokejové divadlo. Musíme k stretnutiu pristúpiť ako k najdôležitejšiemu v našich kariérach.“

Ruský tím je plný ofenzívnych tromfov, no práve na brankárovi Columbusu bude veľká ťarcha a zodpovednosť za prípadný úspech či neúpech. Pokiaľ bude schopný zastaviť desiatky kanadských striel, udrží svoj tím v hre – presne ako v súbojoch s Fínmi a Tímom Severnej Ameriky. „Toto je jeden z prípadov, ktorý robí olympiádu a takéto turnaje náročné. Stačí jedna chyba, skvelý výkon brankára a je po papierových predpokladoch,“ vystríha pred súbojom kanadský kouč Mike Babcock.

Jeho tím je v odlišnej situácii ako súper. Impozantné skóre 14:3 a tri víťazstvá v základnej skupine podčiarkujú silu Kanďanov, ktorí sú najväčšími favoritmi na zisk trofeje. Čokoľvek iné bude náročný kanadský fanúšik považovať za obrovské sklamanie.

„Kanada aj Rusko sú hrdé hokejové národy. Každý zo zápasov, ktoré som videl, bol zaujímavý. Obe krajiny píšu históriu tohto športu, obaja máme v tíme veľa kvality. Je pravý čas na to, aby sme to svetu ukázali,“ tvrdí kanadská jednotka medzi tromi žrďami Carey Price.

„Vždy sa na zápas pozerám len z jedného pohľadu – nášho. Nemôžete vedieť, čo urobí súper alebo ako tvrdo bude na vás hrať. Môžete však kontrolovať svoju hru. Myslím si, že ak sa tím viac stará o seba, je úspešnejší,“ prezrádza recept na úspech utočník Bostonu Brad Marchand. Ruskí hráči cítia pachuť neúspechu z posledných dvoch olympiád. Vo Vancouvri 2010 ich vo štvrťfinále Kanaďania vyškolili 7:3, o štyri roky sa v Soči Rusi len trpko dívali na víťazný marš svojho rivala za druhým olympijským zlatom v rade. Prišiel čas na ich sladkú odplatu?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2016