Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby chváli spoluhráčov a varuje súperov: Ešte sa môžeme zlepšiť

Hokejisti Kanady zatiaľ suverénne kráčajú Svetovým pohárom v Toronte. Vyhrali všetky tri zápasy v základnej skupine, nastrieľali najviac gólov, najmenej ich dostali a môžu sa v pokoji chystať na semifinále.

22.09.2016 14:38
Kanada, Sidney Crosby, hokej Foto: ,
Hokejisti Kanady oslavujú gól v zápase proti Tímu Európy.
debata

V ňom sa stretnú s Ruskom alebo s Výberom Severnej Ameriky do 23 rokov. Kapitán Sidney Crosby si dobre uvedomuje silu oboch možných súperov.

„Sú to rýchle tímy, ktoré nepotrebujú veľa priestoru a času na tvorenie hry,“ uviedol Crosby na ich adresu. „V obrane musíme mať istotu, že sme naozaj pripravení, bez ohľadu na to, s kým sa stretnete. Nemyslím si, že sa naša herná taktika nejako zmení. Stále si musíme byť istí, že kontrolujeme puk v ich tretine,“ podotkla hviezda Pittsburghu.

Prípadný súboj s Ruskom by mal veľký náboj, zborná má Kanaďanom čo odplácať. Alexander Ovečkin a spol. si stále dobre pamätajú debakle vo štvrťfinále olympijských hier vo Vancouveri alebo vo finále vlaňajších majstrovstiev sveta v Prahe.

"Už dlho je medzi nami veľká rivalita. Každému sa možný zápas Kanada – Rusko pozdáva. Či už budeme hrať proti komukoľvek, bude to veľká výzva. Čaká nás veľmi dobrý a talentovaný tím. Myslím si, že každý má svoj názor na to, s kým by sa chcel stretnúť, "povedal Crosby.

Kanada má v Toronte hviezdne mužstvo a okrem dvadsaťdeväťročného centra sa darí napríklad aj Jonathanovi Toewsovi alebo Mattovi Ducheneovi. Všetci zatiaľ nazbierali štyri body. „Keď sa pozriete na súpisku, viacerí chalani sú kapitánmi alebo asistentmi vo svojich kluboch. Vedia, čo je pre víťazstvo potrebné urobiť. Už vyhrali,“ charakterizoval svoje mužstvo Crosby.

„Jonathan vyhral tri Stanley Cupy, získal dve zlaté olympijské medaily. Vie, čo obnáša víťazstvo a dokazuje to každý večer. Rovnako ako viacero ostatných chalanov. Ale Jonathan má už veľmi dlho schopnosť hrať skvele v rozhodujúcich zápasoch,“ uviedol na adresu hrdinu posledného kanadského zápasu Toewsa.

Hráči Kanady nemajú v posledných rokoch na vrcholných turnajoch konkurenciu. Svetový pohár je toho ďalším dôkazom. Napriek tomu Crosby vie, že Kanada môže byť ešte lepšia.

„Cítim, že sa môžeme zlepšiť. Nemyslím tým nič konkrétne. Skôr ustálenosť vo všetkých aspektoch hry, aby sme si boli istí, že hráme to, čo chceme. V každom zápase nastane chvíľa, keď sa nedarí, ale v tomto ohľade sme odviedli výbornú prácu. Keď sa nám nedarí, dokážeme sa veľmi rýchlo vrátiť späť do hry,“ uviedol člen takzvaného Triple Gold Clubu.

„Vždy môžete vylepšiť napríklad kontrolu nad pukom, hru vo vlastnej tretine. To, že hráte vyrovnane a nezahadzujete šance. Ale z väčšej časti je to hlavne o stálosti vo všetkých oblastiach hry,“ dodal Crosby.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sidney Crosby #Svetový pohár 2016