Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčina: Z Norimbergu som mal v hlave chrobáka. Neodolal som mu

Po viac ako 400 zápasoch v NHL, dvoch sezónach v KHL i Fínsku a krátkej anabáze v Česku a Švajčiarsku ho čaká druhý ročník v najvyššej nemeckej súťaži.

22.09.2016 09:00
Milan Jurčina Foto: ,
Slovenský obranca Milan Jurčina.
debata

Obranca Milan Jurčina (33) je hokejovým svetobežníkom, sezónu 2016/2017 odohrá v drese Norimbergu Ice Tigers. „Som rád, že som zakotvil kvalitnom mužstve,“ vraví 66-násobný slovenský reprezentant.

Ako dlho ste rokovali s Norimbergom?
S klubom sme to riešili asi tri týždne. Nakoniec, keď už bolo takmer všetko dohodnuté, sa k tomu priplietol jeden tím z Ruska. Došla mi však trpezlivosť a nakoniec som sa rozhodol pre ďalšiu sezónu v najvyššej nemeckej súťaži.

Chceli ste ísť viac do Ruska alebo do Nemecka?
Na tom mi veľmi nezáležalo. Bolo to dlhé čakanie, no som rád, že som konečne zakotvil kvalitnom mužstve.

V nemeckej DEL-ke ste pôsobili aj minulý rok v drese Eisbärenu Berlín. Ako sa vám súťaž pozdávala?
Bol som všetkým veľmi milo prekvapený.

S čím najviac?
Súťaž je plná kvalitných hráčov, hrá sa veľmi rýchly a fyzický hokej, padá veľa gólov. K celkovému pozitívnemu dojmu prispievajú aj profesionálne podmienky, ktoré sú porovnateľné aj so zámorím.

A čo starostlivosť o hráčov?
O hokejistov sa starajú príkladne. Všetko je na špičkovej a profesionálnej úrovni. Navyše, sú aj veľmi milí. Keď mi prišla táto ponuka, dostal som chrobáka do hlavy, ktorému som nakoniec neodolal.

Hrali ste vo viacerých zahraničných ligách. Dá sa s nimi DEL porovnať?
Hrá sa tu veľmi dôrazne a tvrdo. Je to vidieť aj na nemeckej reprezentácii počas ostatných hokejových šampionátov. Podmienky sú tu vynikajúce. Napríklad, kvalitatívne je nemecká súťaž lepšia ako švajčiarska.

Aké sú ciele klubu?
V Norimbergu som len dva dni, zatiaľ som absolvoval len dva tréningy. Rozprával som sa s hlavným trénerom, jeho asistentom aj generálnym manažérom. O cieľoch však slovo nepadlo. Obe strany sú dostatočné skúsené a vedia, čo od tej druhej môžu očakávať.

Ako sa vám páči nové prostredie?
Trénujeme v peknej a modernej hale, kde sa vojde viac ako osemtisíc fanúšikov. Okolie sa mi páči, v meste som zatiaľ nebol. Ak budem mať čas, rád sa tam vyberiem.

Čakali na vás v kabíne aj známe tváre?
Je tam David Steckel, s ktorým som štyri roky hral vo Washingtone, bývalý hráč Dallasu a Los Angeles Brandon Segal či Brett Festerling, bývalý obranca Anaheimu či Winnipegu. Je to skúsené mužstvo, ktoré ma veľmi dobre prijalo.

Sledujete aj počínanie Tímu Európy na Svetovom pohári?
Ani veľmi nie. Mám hokeja dosť na štadióne, radšej si doma pozriem napríklad futbal. (smiech) Zachytil som však, že sa im podarilo postúpiť do semifinále, čo je na tak kvalitnom turnaji výborný výsledok.

Ako vnímate myšlienku spoločného tímu ôsmich európskych krajín?
Vedenie turnaja si urobilo taký tím, aký chcelo. Som rád, že mu ide karta a držím slovenským chlapcom palce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Jurčina #DEL #Norimberg Ice Tigers