Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrivík: Tréneri boli spokojní. Verím, že mi vyjde aj posledný krok

Na svoju šancu čakal dlho a trpezlivo. Po takmer štyroch rokoch na farme sa dočkal. Februárovým debutom v NHL si splnil sen takmer každého začínajúceho hokejistu a v najprestížnejšej lige odohral päť stretnutí (0+1).

03.09.2016 08:00
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík v prípravnom zápase proti Los Angeles Kings.
debata

Slovenský útočník Marek Hrivík (25) sa pokúsi vybojovať si v kempe New Yorku Rangers miesto v prvom tíme. „Rangers podpísali v lete zmluvy s viacerými útočníkmi. Sám som zvedavý, ako to bude v kempe vyzerať,“ tvrdí.

Odkedy ste v New Yorku a čo ešte stihnete do štartu kempu?
Priletel som v utorok a od stredy trénujem. Do 22. septembra, štartu kempu, budem bývať u známeho. Každý deň chodím na štadión, my hráči tam máme prístup. Môžeme využívať ľad, posilňovňu i jedáleň. Ak bude pekné počasie, vybehol by som ešte do ostrého štartu na chvíľku aj na pláž, ale inak sa plne sústreďujem na prípravu.

Vlani ste sa boli pozrieť aj na zápasy US Open, máte odtiaľ spoločnú fotografiu s Ronaldom. Zavítate do Flushing Meadows aj teraz? ** Zatiaľ som nebol a neviem, či to tentoraz st**ihnem. Nejaké večerné zápasy by som si celkom rád pozrel, ale určite tam nebudem tráviť toľko času ako po minulé roky.

Trénujete v New Yorku s ďalšími hráčmi Rangers?
Áno. zatiaľ je nás síce trochu menej ako po minulé roky, ale možno sa ešte niekto postupom času pridá. Viacero chalanov, ktorí sa zvykli už takto skôr spoločne pripravovať – Derek Stepan, Henrik Lundqvist či Mats Zuccarello, sú v nominácii tímov na Svetový pohár.

Budete toto podujatie pozorne sledovať?
Asi ani veľmi nie. Veď tam nie je Slovensko. Navyše, celkovo sa snažím príliš nesledovať hokej okolo, nerozptyľovať sa.

Kto prestížny turnaj vyhrá?
Tipujem, že to bude jeden z dvojice Kanada, Švédsko. Kanaďania majú asi najväčšiu kvalitu, Švédi zas najlepšieho brankára.

Dlho ste snívali o tom, že dostanete šancu v NHL. V minulej sezóne prišla. S čím idete do kempu teraz?
Ťažko sa o tom hovorí. Myslím si, že keď som v prvom tíme dostal šancu, hral som dobre. Šancu som využil. Viem, že aj tréneri boli so mnou celkom spokojní, ale to už v tejto chvíli veľa neznamená. Uvidím, ako to bude vyzerať v kempe. Vedenie Rangers dotiahlo veľa útočníkov, asi s cieľom utvoriť veľmi silnú konkurenciu. Bude nás naozaj veľa. Som zvedavý, ako to dopadne.

Uspokojí vás, ak si v kempe vybojujete miesto v prvom tíme, alebo poteší aj, keď sa vám vydarí kemp a zavolajú vás hore počas sezóny?
Samozrejme, chcel by som sa dostať do prvého tímu od začiatku, ale všetko je to ešte pred nami. Konkurencia je veľká a dôležité bude aj to, ako mi vyjde kemp. Vždy, s výnimkou minulého roka, som vydržal v kempe do posledného dňa a chýbal len krôčik. I tak ma nakoniec vždy poslali na farmu.

Marek Hrivík v reprezentačnom drese. Foto: SITA/AP, Sergei Grits
Marek Hrivík Marek Hrivík v reprezentačnom drese.

Ako sa cítite byť pripravený?
Leto som mal dlhé, keďže sme vypadli už v prvom kole play off s Pittsburghom. Na svetový šampionát som nešiel. Mal som dosť času pripraviť sa a ešte mi takmer tri týždne ostávajú. Verím, že budem pripravený výborne. Neskúšal som v lete nič nové, pripravoval som sa približne rovnako ako počas minulých rokov.

Je pre vás päť zápasov v NHL z minulej sezóny veľa, málo či akurát?
Najdôležitejšie bolo, že to konečne prišlo. Odohrať prvý zápas NHL v slávnej Madison Square Garden, navyše proti Detroitu… Bol to výnimočný okamih. Keby Rangers nezískali v závere prestupového obdobia Erica Staala, možno by som zápasov odohral aj viac. Jeden hráč však musel ísť dole a padlo to na mňa.

Stretli ste sa počas leta s trénerom reprezentácie Zdenom Cígerom alebo generálnym manažérom Róbertom Švehlom?
Nie. Ani sme sa spolu nerozprávali.

Kde ste boli na dovolenke?
Vyslovene na dovolenke som ani nebol. Na pár dní som vybehol do Chorvátska a hneď po sezóne som bol na výlete v Los Angeles a Mexiku. Bol to vydarený trip, len to bolo dosť ďaleko a ešte tam nebolo také teplo, ako sme očakávali. Inak sme sa s kamarátmi super zabavili.

Strávili ste počas uplynulých týždňov veľa času pri televíznej obrazovke sledovaní olympiády či predtým majstrovstiev Európy vo futbale?
Ani veľmi nie. Sústreďoval som sa najmä na tréning a dosť som sa nacestoval do Banskej Bystrice a späť. Keď som aj mal nejaký voľný čas, snažil som sa ho stráviť s rodinou a priateľmi. Takže z olympiády som veľa nevidel. Z futbalových ME takmer vôbec nič. Nejako ma to nelákalo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marek Hrivík #New York Rangers