Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na postup ešte nemyslíme, vravel hrdina Valent

Podržal ich brankár Valent a gólovo sa presadili zámorské opory. Hokejisti Nitry získali prvé body v Lige majstrov. V sobotu si v domácom prostredí poradili s Plzňou najtesnejším rozdielom 2:1.

29.08.2016 11:36
Michal Valent Foto: ,
Brankár Michal Valent z HK Nitra.
debata

Po dvoch súbojoch v základnej J-skupine majú tri body, rovnako ako Plzeň i Stavanger Oslo. Do vyraďovacej fázy postúpia dva tímy.

„Odohrali sme výborné stretnutie. Vedeli sme, že Plzeň má v nohách dlhú cestu, preto sme sa na súpera pokúsili vyletieť. To sa nám darilo úvodných desať minút. Neskôr sme sa trochu zastavili, ale celkovo sme odohrali parádny zápas a tešíme sa z historicky výhry,“ uviedol pre hokejportal.net Michal Valent, ktorý mal v stretnutí 27 úspešných zákrokov.

Skóre otvoril v 12. min Judd Blackwater a po vyrovnaní Kratěnu v druhej tretine rozhodol v záverečnej časti v presilovej hre obranca Jameson Milam.

„Keď sa lámal zápas, rozhodli ho presilové hry. Plzeň svoju výhodu nepremenila, naopak, my sme skórovali. Súper má výborné presilovky, ale gól nám z nich nestrelil. Dôležitá bola aj naša aktívna hra, ktorá nám priniesla prvé víťazstvo v Lige majstrov. Navyše, pred našimi fanúšikmi,“ cituje trénera Nitry Andreja Kmeča oficiálna stránka súťaže.

Nitrania majú po víťazstve svoj osud vo vlastných rukách. Ak zvládnu zvyšné dva súboje – v sobotu v Plzni a o týždeň v utorok doma s nórskym majstrom – postúpia ďalej. "V Lige majstrov sme už odohrali vlani viacero dobrých zápasov, len sme ich vždy prehrali. O to mám väčšiu radosť, že okrem dobrého výkonu už máme aj prvú výhru. Prípadným postupom ďalej sa zaťažovať nechceme. Myslíme zatiaľ len na odvetu v Plzni,“ poznamenal Valent.

Nitrania sa mohli v stretnutí spoľahnúť už i na novú vzduchotechniku, ktorú na zimnom štadióne dokončili len minulý týždeň. "Všetko fungovalo, ako malo. V podmienkach, aké boli minulý rok s Libercom, sa ani nedal hrať hokej. Teraz bolo všetko úplne inak,“ zaspomínal si skúsený brankár na vlaňajší súboj s Libercom. V stretnutí výrazne poznačenom hmlou utŕžili vtedy domáci debakel 0:9.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Michal Valent