Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bern preverí fazónu Košíc

Namiesto ladenia formy na štart domácej súťaže ich už v polovici augusta čaká prvý z vrcholov sezóny.

16.08.2016 12:02
spilar, Ordzovensky Foto: ,
Košičan Gabriel Spilar (vľavo).
debata

Hokejisti Košíc vstúpia v utorok o 18.00 v domovskej Steel aréne do nového ročníka Ligy majstrov (CHL). Do cesty sa im postaví úradujúci švajčiarsky majster SC Bern. Tretím tímom základnej M-skupiny je Linz. Víťaz základnej časti minulej sezóny Tipsport Ligy má jednoznačný cieľ – postúpiť do ďalšej fázy nadnárodnej súťaže.

„Účinkovanie v Lige majstrov je dvojsečná zbraň. Keď sa vydarí a postúpite, je to super. V opačnom prípade to však nie je ideálne naladenie sa pred ligou. Čakajú nás mentálne aj fyzicky náročné zápasy, ale musíme to zvládnuť. Bern má výborný káder, vyhral švajčiarsku ligu a tá má vysokú kvalitu. Máme pred súperom rešpekt, ale zároveň sa na vzájomné meranie síl tešíme,“ tvrdí jeden z lídrov Košíc Gabriel Spilar.

Skúsený 35-ročný útočník verí, že Bern priláka do hľadiska veľa divákov. „Je august, ľudia sú ešte na dovolenkách. Sám som zvedavý, koľko ich príde. Bern je však atraktívny súper,“ dodáva Spilar. Švajčiarske mužstvo je v úlohe mierneho favorita M-skupiny. Domáce prostredie však Košičanom velí zvíťaziť. „Nevidel som súpera hrať a nechcem podceňovať ani Linz, ale Bern by mal mať najvyššiu kvalitu. Naším cieľom je však postúpiť ďalej. Musíme zvládnuť prvý duel a hneď v sobotu nás čaká ďalší – tiež doma s Linzom,“ naznačuje Spilar.

„Prednosťami súpera sú rýchlosť, agresivita, nasadenie a herná disciplína. K tomu treba prirátať vysoké herné umenie zahraničných hráčov, ktorých majú v tíme. Práve ich bude treba kľúčové eliminovať,“ naznačil tréner Rostislav Čada.

Druhý slovenský zástupca v CHL Nitra vstúpi do súťaže vo štvrtok v nórskom Stavangeri.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice