Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Našťastie nie je blázon ako ja, teší sa otec Štefanka

V kútiku duše nad tým viackrát premýšľal, no príliš neveril, že im to raz vyjde. Ostrieľaný harcovník Juraj Štefanka sa pred týždňom dočkal nevšedného zážitku.

14.08.2016 11:34
Juraj Štefanka Foto: ,
Juraj Štefanka.
debata (1)

V prípravnom zápase hokejistov Nitry s Třebíčom (3:4 po sam. nájazdoch) si zahral so svojím synom Jurajom ml. Ba nastupovali v jednej formácii.

„Bolo perfektné zahrať si spolu za mužov Nitry. Nie veľa hokejistom sa to podarí. Obaja sme mali obrovskú radosť,“ prezradil už 40-ročný útočník, ktorý reprezentoval Slovensko na troch seniorských svetových šampionátoch.

Jeho syn – nádejný obranca – nemá ešte ani sedemnásť. S prvým tímom Nitry sa pripravoval dva týždne. Po návrate Ordzovenského po zdravotných problémoch sa však vrátil do juniorky.

„Samozrejme, rád by som si s ním zahral aj v lige. Ťažko však povedať, koľko ešte vydržím. Zatiaľ ma hokej baví. Kým som zdravý a je o mňa záujem, chcem hrať. Musím však zdôrazniť, že pre mňa nie je priorita, aby sme sa stretli v ligovom zápase za Nitru. Záleží mi najmä na tom, aby bol šťastný. Ak chce hrať hokej, nech sa raz dostane do prvého tímu Nitry. Či to bude teraz, o rok alebo neskôr je v podstate jedno,“ vysvetľuje nitriansky odchovanec.

Z napredovania syna má veľkú radosť, no zároveň ho nepreceňuje ani príliš nezaťažuje svojimi názormi. „Nevidím ho v NHL ako mnohí rodičia svojich synov. Hokej sme doteraz vnímali tak, že ho robí pre zábavu. Sme radi, že sa niekde nefláka. Nikdy sme nenaháňali góly a body. Ani neviem, aké mal v minulej sezóne štatistiky. Po zápase či tréningu mu poviem dve či tri veci, no netlačím na neho. Ani ja som nemal rád, keď mi niekto frflal do hokeja. Na to je tréner, aby vám povedal, čo robíte zle. Prízvukujem mu však, že hokejom treba žiť 24 hodín. Musí mať na pamäti aj stravu, pitný režim, poriadny spánok a oddych,“ hovorí Štefanka Ako vyznie porovnanie otca a syna?

„Teším sa, že nie je taký blázon ako ja. Chvalabohu. Má perfektnú povahu po manželke. Je pokojnejší, ale keď ho niekto najeduje, tak sa nebojí. Zo začiatku nastupoval v útoku, ale postupom času mu prischlo miesto v obrane. Keď som pôsobil v Česku, chodil so mnou z klubu do klubu a tam sa tréneri nepýtali, aký je post. Jednoducho ho niekam zaradili. Nevadilo mu to. Zahral si všade a obaja sme boli spokojní. Zdá sa, že si vybral dobre,“ vraví jeden z lídrov úradujúceho majstra Slovenska.

„Keď sme sa stretli počas tréningu v súboji, stále som ho nabádal, nech ma odtláča a je agresívny. Je správny typ, nemá zbytočný rešpekt. Keď sme skúšali blafáky a dal z nich viac gólov než ja, vravel mi, nech sa od neho učím,“ dodáva so smiechom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nitra #Juraj Štefanka