Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najväčšie šance majú Lešťan a Solenský

Tridsať najtalentovanejších mladých hráčov si kluby rozobrali už v noci v rámci prvého kola vstupného draftu zámorskej NHL. Ďalších 181 urobí prvý krok k vysnívanému angažmánu dnes počas zvyšných šiestich kôl tradičného draftu.

25.06.2016 06:00
Filip Lešťan Foto:
Filip Lešťan v zápase proti Rusku.
debata

Vlani bol najvyššie draftovaný Slovák obranca Erik Černák, ktorého si v druhom kole zo 43. pozície vybralo Los Angeles. Pre Kings bol vôbec prvou voľbou v drafte. Celkovo siahli kluby NHL po piatich slovenských hokejistoch – v 3. kole si Philadelphia vybrala brankára Mateja Tomeka, v 5. Ottawa obrancu Christiána Jaroša a Chicago útočníka Radovana Bondru a v 7. New York Rangers brankára Adama Húsku.

Tentoraz nefiguroval v preddraftových rebríčkoch vysoko žiaden hráč spod Tatier. Najväčšie nádeje sa dávajú dvojici útočníkov Filipovi Lešťanovi a Samuelovi Solenskému. „Mám reálnu šancu, aby si ma niektorý klub vybral a potešilo by ma to, ale až draft ukáže, ako to naozaj dopadne. Počas sezóny sa na mňa bolo pozrieť viacero skautov, komunikovali sme spolu. Niektoré kluby javili väčší, iné menší záujem,“ prezradil pre slovakprospects.com osemnásťročný rodák z Žiliny Lešťan pôsobiaci vo švédskom HV71, kde už dostal šancu aj medzi seniormi.

O rok mladší Solenský, ktorý si oblieka dres Liberca, priznáva, že by ho úspešný draft príjemne prekvapil. „Na svoje šance sa totiž pozerám triezvo. Moju sezónu poznačili zranenia a nedostal som sa ani na juniorský šampionát. Pred sebou však mám ešte dve šance v najbližších rokoch,“ cituje všestranného útočníka, ktorého trochu limituje výška (176 cm) slovakprospec­ts.com.

Okrem Lešťana a Solenského sa zo Slovákom dávajú aspoň malé šance na úspech v drafte obrancom Michalovi Romanovi a Vojtechovi Zeleňákovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL