Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turan prijal kandidatúru na post prezidenta SZĽH

Tibor Turan zabojuje o najvyšší post v slovenskom hokeji. Mená jeho súperov v blížiacich sa voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) zatiaľ ostávajú zahalené rúškom tajomstva.

01.06.2016 20:00
Tibor Turan Foto: ,
Tibor Turan.
debata (6)

Kluby majú šancu navrhnúť adeptov na všetky volené posty v čele SZĽH pre voľby v rámci mimoriadneho kongresu (uskutoční sa 16. júna) do stredajšej polnoci, no ich menoslov bude známy až v najbližších dňoch. Návrhy totiž mohli zaslať mailom i poštou. Zväz by mal o všetkých kandidátoch informovať pravdepodobne v piatok.

„Potvrdzujem, že sa budem uchádzať o pozíciu prezidenta. Rozhodlo, že ma oslovili kluby a vážni ľudia z nášho hokeja. Prepáčte, ale viac vám zatiaľ nepoviem,“ uviedol pre Pravdu dlhoročný popradský funkcionár Turan. Prezradil ešte, že zatiaľ neplánuje žiadnu mediálnu prezentáciu vlastnej kandidatúry: „Najbližšie dva týždne sa budeme plne sústreďovať na oslovovanie ostatných ľudí z hnutia. Tlačovú besedu môžeme urobiť aj po kongrese.“

Hlavným súperom niekdajšieho obrancu by podľa kuloárnych informácií mal byť Martin Kohút, jeho kolega z výkonného výboru SZĽH, ktorý si vlani v lete zostavil dosluhujúci prezident Igor Nemeček.

V minuloročných voľbách zdolal Nemeček vyzývateľa Richarda Lintnera. Veľká skupina hokejistov voľbám vyčítala neférové podmienky a bojkotom si vynútila dohodu s prezidentom SZĽH, že sa v lete 2016 uskutočnia nové voľby, v ktorých už nebudú môcť hlasovať zástupcovia odborných komisií. Na minulotýždňovej rade SZĽH sa schválili nové stanovy, v ktorých je zapracovaná aj táto zmena.

Lintner v stredu nechcel potvrdiť, že sa nebude opätovne uchádzať o pozíciu prezidenta. „Vyjadrím sa vo štvrtok. Ešte doťahujeme kandidátku,“ reagoval. Bližšie nešpecifikované hokejové kluby na štvrtok na 11.00 zvolali tlačovú konferenciu, na ktorej predstavia svojho kandidáta na najvyšší post. Turan, ktorý je veľký kritik Lintnera v pozícii šéfa Pro-hokeja, potvrdil, že to nie je akcia jeho podporovateľov.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Turan