Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Európe nastúpi Nitra aj proti Plzni, Košice s Bernom

Súpermi hokejistov majstrovského HK Nitra v novom ročníku Ligy majstrov 2016/2017 budú v J-skupine hráči českého tímu HC Plzeň a nórskeho Stavanger Oilers.

03.05.2016 13:07 , aktualizované: 13:41
nitra, Foto: ,
Hokejisti Nitry.
debata

Víťaz základnej časti Tipsport ligy HC Košice sa dostal do M-skupiny spoločne so švajčiarskym majstrom SC Bern a rakúskym tímom Black Wings Linz. Rozhodol o tom žreb, ktorý sa v utorok napoludnie uskutočnil vo švajčiarskom Zürichu. „Vítame možnosť konfrontácie s mužstvami iných krajín a líg. Všetky tímy v CHL sú kvalitné. SC Bern je švajčiarsky majster s vynikajúcou podporou fanúšikov. Linz je zástupcom EBEL-ligy, s ktorou sme sa mohli konfrontovať už vlani a nebolo to jednoduché. Na Ligu majstrov sa už veľmi tešíme,“ povedal Juraj Mondík, prezident HC Košice, na klubovom webe „oceliarov“. Na žrebe v štúdiu švajčiarskej verejno-právnej televízie SRF boli osobne prítomní generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš a manažér HC Košice pre CHL Peter Klema. Reakciu nitrianskeho klubu na súperov v CHL sprostredkoval riaditeľ Miroslav Kováčik na portáli slovenského hokejového majstra.

„So súperom z prvého koša sme veľmi spokojní. Plzeň je atraktívny a kvalitný protivník, navyše v blízkej vzdialenosti. Stále si myslím, že slovensko-české derby je na klubovej úrovni veľmi atraktívne. V treťom koši boli z hľadiska logistiky aj vyhovujúcejšie kluby z Nemecka či Rakúska, ale určite je zaujímavé privítať u nás súpera, s ktorým sa slovenský tím stretne málokedy. Stavanger ako nórsky majster bude určite pre našich priaznivcov veľmi atraktívny. Nórsko už má v hokeji svoje meno,“ uviedol Miroslav Kováčik, ktorý bol počas žrebu priamo v Zürichu.

V ročníku 2016/2017 sa v CHL predstaví 48 mužstiev z 13 národných hokejových súťaží. Jednotlivé tímy umiestnili do 16 základných skupín, z ktorých postúpia ich víťazi, ako aj tímy z druhých miest do play-off. Vo vyraďovacej časti sa bude hrať tradičným systémom od šestnásťfinále až do finále. Skupinová časť LM 2016/2017 sa začne 16. augusta a potrvá do 11. septembra. Nasledovať budú vyraďovacie súboje, finálový duel je naplánovaný na 7. februára 2017. Úradujúcimi šampiónmi CHL sú hráči švédskej Frölundy, ktorí si vo finále poradili s fínskym Kärpät Oulu 2:1.

Súperov aj pre slovenské tímy vyžrebovali tréner Frölundy Roger Rönnberg a riaditeľ súťaže Martin Baumann. Kluby z rovnakých súťaží boli rozdelené do rôznych košov a pri žrebe bolo uplatnené aj pravidlo, že mužstvá z rovnakej ligy nemohli hrať spolu v základnej skupine. Ďalším obmedzením bolo, že v rovnakej skupine nemôžu hrať tímy z krajín, na ktoré v septembri čaká kvalifikácia o postup na ZOH 2018 (Bielorusko, Dánsko, Poľsko, Nemecko, Rakúsko, Nórsko, Francúzsko). Obhajca z Frölunda Göteborg sa v A-skupine stretne s českým Dynamom Pardubice a nemeckým Wolfsburgom Grizzlys. „Mám veľký rešpekt voči českým tímom. Bude to určite zaujímavá konfrontácia,“ uviedol v reakcii na webe CHL tréner Frölundy Roger Rönnberg.

Rozdelenie do skupín hokejovej Ligy majstrov 2016/2017:
A-skupina: Frölunda Göteborg (Švéd.), Dynamo Pardubice (ČR), Wolfsburg Grizzlys (Nem.)
B-skupina: HC Davos (Švaj.), Djurgaarden Štokholm (Švéd.), Rouen Dragons (Fr.)
C-skupina: Tappara Tampere (Fín.), HC Lugano (Švaj.), Adler Mannheim (Nem.)
D-skupina: ZSC Lions (Švaj.), Lukko Rauma (Fín.), ERC Ingolstadt (Nem.)
E-skupina: Kärpät Oulu (Fín.), HC Vítkovice Steel (ČR), Krefeld Penguins (Nem.)
F-skupina: Red Bull Mníchov (Nem.), Fribourg Gotterón (Švaj.), Orli Znojmo (ČR)
G-skupina: IFK Helsinki (Fín.), EV Zug (Švaj.), Esbjerg Energy (Dán.)
H-skupina: Bílí Tigři Liberec (ČR), TPS Turku (Fín.), Lörenskog IK (Nór.)
I-skupina: Lulea Hockey (Švéd.), SAIPA Lappeenranta (Fín.), Eisbären Berlín (Nem.)
J-skupina: HC Plzeň (ČR), HK Nitra (SR), Stavanger Oilers (Nór.)
K-skupina: JYP Jyväskylä (Fín.), Linköping HC (Švéd.), Gap Rapaces (Fr.)
L-skupina: Växjö Lakers (Švéd.), BK Mladá Boleslav (ČR), Junosť Minsk (Biel.),
M-skupina: SC Bern (Švaj.), HC Košice (SR), Black Wings Linz (Rak.)
N-skupina: Skelleftea AIK (Švéd.), KALPA Kuopio (Fín.), Viedeň Capitals (Rak.)
0-skupina: Sparta Praha (ČR), Färjestad Karlstad(Švéd.), Cracovia Krakov (Poľ.)
P-skupina: Red Bull Salzburg (Rak.), HV 71 Jönköping (Švéd.), Sheffield Steelers (V. Brit.)

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra #hokejová Liga majstrov