Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Růžičku obžalujú zo sprenevery, hrozí mu až 5 rokov vo väzení

Úspešný český hokejový tréner Vladimír Růžička pôjde pred súd. Polícia navrhne obžalovať ho zo sprenevery, ktorej sa mal dopustiť počas svojho pôsobenia v Slavii Praha.

28.04.2016 15:42
Vladimír Ružička Foto: ,
Vladimír Ružička.
debata

S veľkou pravdepodobnosťou sa previnil voči zákonu, keď od podnikateľa Miroslava Palaščáka prijal pol milióna českých korún a peniaze nezaniesol do klubového účtovníctva. Informuje o tom portál hokej.cz.

„Môžem potvrdiť, že vyšetrovatelia oddelenia hospodárskej kriminality ukončili vyšetrovanie tohto prípadu vyhotovením návrhu na podanie žaloby pre trestný čin sprenevery. Tento návrh v najbližších dňoch poputuje k štátnemu zástupcovi,“ uviedol hovorca polície Tomáš Hulan pre Český rozhlas. „Ide o dva skutky, v ktorých sa objavuje trestný čin sprenevery,“ doplnil Hulan pre novinky.cz.

V prípade, že Růžičkovi preukážu vinu, hrozí mu odňatie slobody až na 5 rokov alebo peňažný trest, prípadne aj zákaz vykonávať akúkoľvek verejnú činnosť spojenú s hokejom. Aféra okolo súčasného trénera Chomutova vypukla krátko pred začiatkom minuloročných majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa konali práve v Českej republike. Na internete vtedy zverejnili nahrávku z jednej z tajných schôdzok Palaščáka s Růžičkom.

Skúsený tréner mal podnikateľovi zaplatiť čiastku pol milióna Kč za to, že jeho syn zostane naďalej hrať v Slavii Praha. Růžička tvrdil, že išlo o sponzorský dar. Päťdesiatdvaročný tréner peniaze vrátil a počas výsluchu tvrdil, že ho Palaščák vydieral. Růžička podal na Palaščáka trestné oznámenie, ale polícia ho odložila.

Růžička bol kapitán českých hokejistov – olympijských víťazov z Nagana 1998 a tiež majstrom sveta v drese Československa z Prahy v roku 1985. V rokoch 2005 a 2010 získal s českou reprezentáciou titul majstra sveta už ako tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Růžička #HC Slavia Praha