Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piate miesto je úspech, vraví Mikula

Aj napriek bezproblémovému postupu do štvrťfinále sa koučovi málilo.

26.04.2016 18:40
Zvolen, Košice Foto:
Peter Mikula ešte v čase, keď viedol hokejistov Zvolena.
debata

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov sa na tlačovej besede po návrate zo šampionátu v USA netajil tým, že chcel zabojovať o medaily.

„Hráčom som sa po turnaji poďakoval. Odviedli svoje maximum. Bola to výborná partia. Piate miesto je úspech. Pred MS som si boje o záchranu nepripúštal, no zápasu s Dánskom som sa bál. Nakoniec sme postúpili do štvrťfinále. Ak mám byť úprimný, dúfal som v semifinále,“ hodnotil Mikula.

V Grand Forks Slováci postúpili zo skupiny z tretieho miesta. Zdolali Česko aj Dánsko, podľahli Fínom aj Kanade. Štvrťfinálovú stopku im vystavili Švédi.

„Prehra 2:7 je krutý výsledok. Švédi boli naozaj veľmi dobrí. Páčilo sa mi, že to hráči aj napriek nepriaznivému skóre nezabalili a bojovali do konca. Chceli s výsledkom niečo urobiť, no už im chýbali sily,“ povedal Mikula.

Jedným z najlepších hráčov slovenského mládežníckeho výberu bol brankár Roman Durný. Ten naskočil do šampionátu v piatej minúte úvodného stretnutia proti Dánsku za stavu 1:3.

„Som rád, že ma tréneri poslali do brány. Snažil som sa predviesť čo najlepší výkon. Pomohli mi aj spoluhráči, za čo som im vďačný,“ vyhlásil 17-ročný gólman.

Budúcoročné MS do 18 rokov budú v apríli hostiť Poprad a Spišská Nová Ves. Domáca reprezentácia sa v A-skupine stretne s rovesníkmi z Fínska, Kanady, Švajčiarska a Lotyšska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Peter Mikula #slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov