Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kudroč: Na striedačke ma chytali mrákoty a potom to so mnou seklo

Slovenský hokejový obranca Kristián Kudroč je po stredajšom kolapse počas duelu play-off českej extraligy už doma a cíti sa dobre.

01.04.2016 16:54
debata
Kristián Kudroč. Foto: SITA, Marián Peiger
Kristián Kudroč Kristián Kudroč.

Skúsený 34-ročný hráč Plzne skolaboval pri odchode do šatne počas semifinále vyraďovacej časti najvyššej českej súťaže na ľade Sparty Praha. Michalovského rodáka sa ujali lekári a po noci v nemocnici ho prepustili domov.

„Našťastie to dopadlo dobre. Podstatné je, že lekári vylúčili nejaký veľký problém. Mrzí ma, že si teraz musím na pár dní oddýchnuť a potom sa uvidí, čo bude ďalej. Doľahla na mňa vyčerpanosť, čo sa môže stať každému,“ povedal pre iSport.cz Kristián Kudroč. Hokejista Plzne doplatil na nedoliečenú chrípku a zápal osrdcovníka.

„Lepšie som sa cítil hneď, ako sa ma ujali doktori. Dostal som glukózu a opäť nadobudol vedomie. Potom som podstúpil všetky neurologické vyšetrenia a tie dopadli dobre. Na striedačke ma chytali mrákoty a cestou do kabíny to so mnou ‚seklo‘. Od okamihu, keď ma prebudili, už to bolo v poriadku. V podstate si všetko pamätám. Zábery z incidentu neboli vábne, no vyzeralo to horšie, než to v skutočnosti bolo. Je mi ľúto, že sa to stálo práve v play-off. Pevne verím, že sa čoskoro vrátim do zostavy Plzne,“ opísal udalosti Kudroč. Vysoký slovenský obranca mal veľké zdravotné problémy počas pôsobenia v ruskej KHL, po údere od súpera v prípravnom súboji utrpel silný otras mozgu.

Hokejisti Plzne v semifinále play-off proti Sparte uspeli v jednom z dvoch duelov u súpera, stav série je aktuálne 1:1. Nasledujú dve stretnutia v Plzni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristián Kudroč