Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lašák už mal čierne myslienky. Teraz chce prekonávať rekordy

Slovenský brankár Ján Lašák je jedným zo základných kameňov hokejového Liberca a aj vďaka jeho výkonom sú Bílí Tygři na čele českej extraligy o deväť bodov pred Spartou Praha.

16.02.2016 16:20
Košice, Liberec, Bartoš, Lašák Foto: ,
Ján Lašák v drese Liberca.
debata

Keď majster sveta z Göteborgu 2002 začiatkom februára nedohral zápas v Hradci Králové, fanúšikom severočeského klubu nebolo všetko jedno. Do začiatku play-off zostáva už len osem kôl.

Skúsený 36-ročný gólman však nemal vážnejšie problémy a po reprezentačnej pauze je späť. „Mal som šesťdenný výpadok, ale od piatka trénujem naplno. Na začiatku to vyzeralo vážnejšie, našťastie sa nestalo nič dramatické,“ hovorí Lašák pre iDnes.cz.

Slovenský brankár v predmetnom dueli s Hradcom Králové po skoku pri ťažkom zákroku zostal ležať na ľade. „Zľakol som sa, bol to naozaj veľký náraz a veľká bolesť. V jednej chvíli sa mi zasekla noha a pretočila sa. Navyše som začul nepríjemný zvuk, ako keby išla kosť na kosť. Našťastie sa potom ukázalo, že nič nie je potrhané či natiahnuté. Je neskutočné, koľko vecí človeka napadne behom pár sekúnd. Mal som čierne myšlienky, ale bolesť postupne ustupovala a zostala z toho len taká panika,“ pokračoval gólman so skúsenosťami z NHL a KHL.

Liberec má momentálne v tabuľke extraligy na konte 97 bodov a útočí na rekord Pardubíc v počte bodov po základnej časti. Východočeský klub v sezóne 2002/2003 nazbieral 111 bodov. „Veľmi rád by som s touto partiou prekonal tento rekord. V tejto chvíli je to môj najväčší cieľ,“ dodal Lašák, ktorý v Pardubiciach pôsobil päť sezón.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Lašák #HC Bílí Tygři Liberec
Načítavajú sa športové výsledky...