Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pálffy s Cígerom vyzvú odvekého rivala

V úvodnej formácii sa predstaví Žigmund Pálffy, Zdeno Cíger a Igor Liba. Proti nim nastúpi David Moravec, Pavel Patera a Viktor Ujčík. Aj takto môžu znieť elitné útoky slovensko-českých hokejových veteránov.

25.11.2015 17:00
Žigmund Pálffy Foto:
Vo Svetovej lige legiend sa predstaví aj Žigmund Pálffy.
debata

V rámci Svetovej ligy legiend sa slovenský výber pod vedením trénerského dua Jozef Golonka, Dárius Rusnák predstaví túto nedeľu o 16.30 v Jihlave proti hokejovým veteránom z Česka. „Bolo náročné poskladať mužstvo. Mnohí hráči, ktorí pripadali do úvahy sú zranení alebo majú trénerské povinnosti. Napokon sme dali dohromady káder, ktorý má dvadsať hráčov a dvoch brankárov. Na konečnú súpisku musíme ešte dvoch korčuliarov vyradiť. Najväčšie mená budú chýbať na brankárskom poste, kde sa z rôznych príčin ospravedlnili Eduard Hartmann, Jaroslav Dragan či Roman Mega,“ prezradil Dárius Rusnák.

Nová súťaž vznikla z ruskej iniciatívy a do nultého ročníka sa zapojilo šesť federácií. Okrem usporiadateľskej krajiny sa prihlásilo aj Nemecko, Švédsko, Fínsko, Česko a Slovensko. Do finálového turnaja, ktorý sa odohrá 29. januára v Moskve, postúpia štyri mužstvá.

Istú účasť majú Fíni, ktorí zvíťazili nad Švédskom 4:3 po samostatných nájazdoch a taktiež Rusi, ktorí zdolali Nemecko 7:2. Štvrtým mužstvom bude najlepší zo zdolaných tímov. „Ak chceme postúpiť, musíme v Česku zvíťaziť. Spoliehať sa na remízu a nájazdy je riskantné. Keby sa nám to podarilo, oslovíme aj bratov Šťastných či Petra Bondru,“ doplnil jeden z koučov.

Aj český tréner Jan Havel má k dispozícii viaceré zvučné mená na čele s brankárom Dušanom Salfickým či obrancami Františkom Kaberlem a Jaroslavom Nedvědom. Obaja kormidelníci majú k dispozícii hráčov narodených v roku 1971 a starších. V každom tíme môžu byť aj štyria hráči mladší, musia mať však cez štyridsať a nehrať už hokej súťažne. Najstarším hráčom slovenského výberu je 61-ročný Vincent Lukáč, ktorý je zároveň kapitánom tímu.

Pred štartom zaujímavej súťaže sa uskutočnil aj exhibičný duel v Moskve, v ktorom nastúpila ruská zborná proti európskemu výberu. Zo Slovenska sa promo akcie zúčastnili traja hokejisti, a to Igor Liba, Ľubomír Sekeráš a Róbert Pukalovič. „Rusi turnaju prikladajú obrovský význam. Šéfom ligy je bývalý hviezdny útočník Pavel Bure a v ich drese nastúpil aj Viačeslav Fetisov, Valerij Kamenskij či Alexej Jašin,“ konštatoval Pukalovič.

Slovenská nominácia

Brankári: Rovnianek, Hronský
Obrancovia: Čierny, Pukalovič, Sekeráš, Ščepko, Varholík, Pokovič, Veber
Útočníci: Bezák, Cíger, Ďurkovič, Hreus, Jánoš, Kapuš, Liba, Lukáč, Pálffy, Pethö, Pohorelec, Uharček, Zlocha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Žigmund Pálffy #Igor Liba #Zdeno Cíger #Svetová liga legiend