Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Slovák Žabka zrejme ukončil kariéru. Päsťou do tváre rozhodcu

Vždy bol impulzívny, ak pocítil krivdu, nenechal to len tak. Slovenský hokejový obranca Boris Žabka na záver kariéry inzultoval rozhodcu. Je pravdepodobné, že po tomto skrate definitívne zavesí korčule na klinec.

17.11.2015 12:32
Boris Žabka Foto:
Boris Žabka.
debata (9)

V sobotu sa zápas českej divízie, medzi domácim mladoboleslavským "béčkom“ a Rakovníkom, skončil predčasne. Už v polovici stretnutia totiž 38-ročný rodák z Bratislavy päsťou napadol hlavného rozhodcu. Incidentu predchádzal údajný faul na nekompromisného beka a následná slovná výmena s arbitrom.

Žabka na reakciu rozhodcu nečakal. Z ľadu sa pobral ešte predtým, ako stihol arbiter rozpažiť ruky na znak okamžitého ukončenia zápasu. Z útrob štadióna vraj zmizol ešte predtým, ako sa jeho spoluhráči presunuli do šatne.

„Poznám ho veľmi dobre, je to šikovný hokejista a aj prácu trénera zvláda znamenite. Ale tiež je to impulzívny človek a akonáhle príde nejaká krivda, tak to vyústi do niečoho takéhoto,“ povedal pre hokej.cz tréner Mladej Boleslavi Vladimír Lejsek.

„Určite niečo príde. Ale ešte som sa nestretol s takým prípadom. Takže som v očakávaní,“ dodal dlhoročný kouč. Jeho zverenci zrejme neuniknú prísnemu verdiktu disciplinárnej komisie. Aj keď v čase, keď Žabkova päsť vyletela priamo proti tvári arbitra, bolo na svetelnej tabuli skóre 1:3, verdikt spoza zeleného stola bude nekompromisný. Rakovník vyhrá kontumačne 5:0.

Aj keď je Žabka odchovancom Slovana Bratislava, za "áčko“ belasých odohral iba štyri zápasy. V roku 2000 ho hokejový život zavial do susedného Česka, kde vydržal až dodnes. Postupne hral za Třinec, Slaviu Praha, Liberec a Mladú Boleslav. V súčasnom klube od roku 2013 trénuje juniorov. V Česku odohral dovedna 488 zápasov, v ktorých strelil 18 gólov a na ďalších 79 prihral.

Za národný tím 17-krát a dal jeden gól. V roku 1995 reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov "B“ kategórie, kde so spoluhráčmi vybojoval postup medzi elitu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Žabka