Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Reprezentanti riskujú, že stratia podporu. Úplne zbytočne

Nedôvera, strach, podozrievanie, neochota i obviňovanie. Virvar v slovenskom hokejovom kotli už začína byť únavný.

03.10.2015 12:44
Hokej, korčule, hokejka, ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata (171)

A po neprijatí návrhu z dielne hokejového bossa tiež pre hviezdy zoradené za Michalom Handzušom nebezpečný. Odmietanie akejkoľvek spolupráce a naťahovanie sa o slovíčka v repertoári reprezentantov totiž nevníma verejnosť príliš „sexi“.

Návrh memoranda zo strany SZĽH niekoľkokrát potvrdený ústnym prísľubom Igora Nemečka, že odstúpi, je natiahnutá ruka, ktorú by mali hokejisti prijať. Nielenže tento neformálny záznam SZĽH k ničomu nezaväzuje, ale jeho váha nie je o nič väčšia, ako pred televíznymi kamerami x-krát sľúbené, že v prípade neuskutočnenia mimoriadneho snemu Nemeček dobrovoľne abdikuje.

Po júnových voľbách, v ktorých súčasný hokejový šéf obhájil svoj flek, hráči namietali ich neférovosť a nedemokratickosť. Mali pravdu. Ak o svojom nadriadenom rozhodujú aj jeho podriadení, je to nehoráznosť. A je jedno, či to je, alebo nie je v súlade so stanovami inštitúcie.

Tu sa však mal tlak hokejových hviezd na zamestnancov v kanceláriách SZĽH skončiť. Podmieňovať slobodné hlasovanie členov Rady SZĽH o nových voľbách totiž tiež nie je veľmi férové.

Nový generálny manažér hokejovej reprezentácie Róbert Švehla pre denník Pravda povedal, že hráčom sa teraz ponúka viac, ako žiadali na začiatku. A azda aj preto by mali nastavenú ruku prijať. Lebo bez najmenšej štipky dôvery vyznie tento súboj ako pat a pre slovenský hokej možno aj ako šach mat.

© Autorské práva vyhradené

171 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #SZĽH