Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kríza v slovenskom hokeji pokračuje. Hráči a zväz nenašli spoločnú reč

Prezident slovenského hokeja Igor Nemeček a skupina hráčov okolo Michala Handzuša doteraz nepodpísali spoločné memorandum, ktoré má urovnať spor medzi nimi.

01.10.2015 13:38
Igor Nemeček Foto: ,
Šéf SZĽH Igor Nemeček.
debata (5)

Svoj návrh dokumentu predložili obe strany. Oba sú prakticky totožné, rozchádzajú sa iba v jednom jedinom bode. Šéf zväzu totiž sľubuje, že nové voľby budú iba potom, ako o nich rozhodne Rada hokejového zväzu. Ak by sa vraj tak nestalo, v 7-bodovom dokumente sa zaväzuje, že k 30. júnu z funkcie dobrovoľne odstúpi.

Naopak hráči požadujú, aby Igor Nemeček odstúpil ešte pred Radou SZĽH, ktorá rozhodne o mimoriadnom kongrese. Ten to však odmieta, spolu s členmi Výkonného výboru SZĽH tvrdí, že do funkcií boli zvolení legitímne na základe platných stanov.

O svojom postoji bude Nemeček v piatok informovať všetkých hráčov, ktorí sa podpísali protest.

„Dám návrh na zvolanie mimoriadneho kongresu. Zaviazal som sa, že ak sa nám ho nepodarí zvolať, k 30. júnu 2016 odstúpim z funkcie a spustí sa proces na zvolanie mimoriadneho kongresu. Žiaľ, ani toto hráčom nestačí,“ povedal vo štvrtok Nemeček.

Podľa Nemečka skupina hráčov na čele s Handzušom požaduje v memorande garanciu, že šéf SZĽH a výkonný výbor abdikujú za každých okolností a v prípade zvolania mimoriadneho kongresu nebudú čakať na svoje odvolanie.

V súvislosti s trenicami v hokejovom hnutí má sťaženú situáciu aj nový kouč reprezentácie Zdeno Cíger. Do vyriešenia prípadu nechcel prezentovať mená svojich spolupracovníkov. Po štvrtku je známe, že tak urobí na tlačovej konferencii v piatok 16. októbra. V tomto termíne Cíger zverejní aj širšiu nomináciu národného mužstva na novembrový Nemecký pohár v Augsburgu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček