Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Liberec sme nemali, priznáva obranca Novák

Dva zápasy bez streleného gólu a domáci výprask s Libercom zatienili úvodné dva sympatické súboje so švédskou Skellefteou.

04.09.2015 17:40
Michal Novák Foto:
Obranca Nitry Michal Novák.
debata (1)

Hokejisti Nitry ukončili vo štvrtok svoje pôsobenie v Lige majstrov prehrou 0:2 na ľade Liberca. Českému extraligistovi nestrelili gól v šiestich tretinách a zaslúžene tak nepostúpili zo základnej D-skupiny do vyraďovacej časti.

„V Liberci sme chceli odčiniť hanbu po domácej prehre 0:9, ale klobúk dole pred súperom. Domáci hokejisti ukázali, že sme na nich vôbec nemali – nielen technicky, ale najmä z taktického hľadiska. A to nás ešte podržal brankár Valent. Bola nádhera, ako sa ich útočníci vracali po strate puku späť do obrany a blokovali našich hráčov. To nám chýbalo,“ priznáva obranca Nitry Michal Novák.

Zverenci Antonína Stavjaňu získali v štyroch súbojoch jeden bod za prehru 2:3 po samostatných nájazdoch na ľade Skelleftey. Napriek tomu si skúsenosť z medzinárodnej súťaže pochvaľujú. „Dva nevydarené zápasy s Libercom s nami absolútne nič neurobia, hoci prvý súboj bola jedna veľká tragédia. Je super, že sme si vyskúšali takúto súťaž. Videli sme, ako sa hrá v iných krajinách. Môže nám to len pomôcť. Švédov sme sa asi viac báli a preto sme v súbojoch s nimi ešte viac makali. Do zápasov s Libercom sme nešli s takou pokorou. Chceme si zo stretnutí Ligy majstrov zobrať čo najviac a preniesť to do domácej súťaže,“ naznačuje Novák.

Podľa jeho slov Nitranom vyhovovalo, že Skelleftea nehrala príliš do tela. Liberec výrazne pritvrdil a slovenský tím s tým mal veľké problémy. „Liberec nás dohrával v každom súboji, nevedeli sme ani rozohrať. Preto musíme aj v ligových dueloch rýchlejšie reagovať a nedržať puk príliš dlho na hokejke,“ hovorí skúsený obranca.

Už vo štvrtok o 20.00 sa Nitra predstaví v Banskej Bystrici v stretnutí prvého kola nového ročníka. Repríza minulosezónneho semifinále sľubuje emóciami nabitý hokej. „S Banskou Bystricou sú zápasy vždy vyhecované, navyše pôjde o otvárací duel sezóny. Je to perfektný šláger pre divákov. Iste to bude dobrý zápas,“ nepochybuje Novák.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #hokejová Liga majstrov #HC Bílí Tygři Liberec #Michal Novák