Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice chcú postúpiť, Nitra odčiniť výbuch

Obaja ešte majú šancu postúpiť ďalej, no sú v rozdielnych pozíciách. Hokejisti Košíc a Nitry odohrajú posledné stretnutia základnej časti Ligy majstrov.

03.09.2015 08:00
Košice, hokej, radosť Foto: ,
Hokejisti Košíc.
debata

Úradujúci slovenský majster privíta doma o 18.00 Klagenfurt a v prípade víťazstva bude mať istý postup do vyraďovacej fázy. Nitrania sa predstavia o 16.00 v Liberci, no okrem výhry ešte potrebujú aj pomoc Skelleftey v sobotňajšom záverečnom súboji trojčlennej D-skupiny.

Košičania získali dôležité tri body v nedeľu na ľade svojho najbližšieho súpera. V Klagenfurte vyhrali 3:2. Teraz potrebujú zopakovať úspešný výsledok aj na domácom ľade. Líder H-skupiny Mníchov už má s deviatimi bodmi postup ďalej istý. V nedeľu ešte privíta rakúsky celok.

„Výhra v Klagenfurte nám dvihla sebavedomie. Veľmi sme ju potrebovali. Zaslúžili sme si ju. Doma pôjdeme pred našimi fanúšikmi tvrdo za víťazným cieľom. Zápas musíme režírovať my,“ cituje hokej.sk autora víťazného gólu z prvého vzájomného zápasu Jakuba Suju.

„Čaká nás náročný duel, ale máme to vo svojich rukách. Verím, že ho zvládneme. Dúfam, že nás poženú vpred fanúšikovia. Pred plným zimákom by to mal byť dobrý zápas a my sa chceme tešiť z postupu,“ povedal útočník Peter Bartoš pre hokejportal.sk

Nitrania odohrali najprv dva vydarené súboje s favorizovanou Skellefteou. Doma prehrali 2:4 a vo Švédsku dokonca získali bod po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch. Domáci súboj s Libercom však absolútne nezvládli. Od českého súpera dostali debakel – 9:0.

„Na prvý zápas musíme zabudnúť. Základom je lepšie korčuľovať. Motiváciou pre nás môže byť aj eventuálny postup, ale najmä to, že sme pokašľali zápas a fanúšikovia nás aj tak odmenili potleskom a povzbudzovaním. Kvôli ním musíme odohrať dobrý zápas a vyhrať,“ burcuje Juraj Štefanka.

Podľa trénera Antonína Stavjaňu budú v Liberci pod väčším tlakom domáci. „Oni musia doma potvrdiť výhru z nášho ľadu. My môžeme hrať viac uvoľnene. Týždeň sme si oddýchli. Musíme zachytiť začiatok. Potrebujeme odohrať dobrý zápas, dosiahnuť dobrý výsledok. Nemá zmysel príliš premýšľať nad postupovými šancami. Liga majstrov je predsa najmä príprava na extraligu, ktorá je pre nás veľmi dôležitá. Čaká nás v nej náročný začiatok. Pre psychickú pohodu je nevyhnutné odohrať dobrý zápas,“ naznačuje Stavjaňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra