Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitrania myslia v Lige majstrov na prvé body

Väčšina extraligových klubov sa ešte len pripravuje na nový ročník, no Nitrania a Košičania už zažívajú jeden z vrcholov ročníka.

27.08.2015 12:00
Juraj Štefanka Foto: ,
Juraj Štefanka.
debata

Dvaja slovenskí zástupcovia v hokejovej Lige majstrov už majú za sebou premiéru v prestížnej nadnárodnej súťaži (obaja v nej doma zhodne podľahli 2:4; Nitra Skelleftee, Košice Mníchovu) a tento týždeň ich čakajú ďalšie dva zápasy. Nitrania sa predstavia už dnes o 19.00 na ľade švédskeho súpera a v sobotu privítajú o 18.00 Liberec. Košičania absolvujú zajtra o 19.30 odvetu v Mníchove a v nedeľu o 17.30 nastúpia v Klagenfurte.

„Je výborné pre ľudí, že majú možnosť vidieť aj iné mančafty ako slovenské. S českými sa zvykneme stretnúť aj v príprave, ale zápas v Lige majstrov je predsa len niečo iné. Švédi boli vynikajúci súper. Videli sme, kde je ich a kde náš hokej. Hrali perfektne kombinačne a korčuliarsky, pre ľudí to musel byť zážitok. Pozitívne bolo, že sme sa im celkom vyrovnali. Bolo sa na čo pozerať. Nespravili sme si hanbu,“ tvrdí útočník Nitry Juraj Štefanka.

Jeden z najskúsenejších hráčov v kádri Antonína Stavjaňu vidí prednosť náročných zápasov v Lige majstrov najmä v možnosti napredovania mladých hráčov. „Vidia, že na sebe musia tvrdo makať a zlepšovať sa. Majú rezervy,“ naznačí a k verným priaznivcom dodá: „V prvom zápase sa hral dobrý hokej. Verím, že si ho ľudia užili. Tieto súboje sú odmenou pre nich za to, ako nás povzbudzujú počas celej sezóny. Ani teraz sa od nás neodvrátili, hoci sme prehrávali.“

Na stretnutie v Skeleftee cestujú Nitrania až dnes a v deň zápasu sa aj vracajú domov. „Bude to extra náročné. Prajem si však, aby sme opäť odohrali vyrovnaný zápas. Sme plní očakávania, či potvrdíme výkon z vlastného ľadu,“ tvrdí Štefanka.

Ak chcú Nitrania postúpiť z trojčlennej základnej D-skupiny do druhej fázy, potrebujú bodovať. „Bolo by dobré získať v tomto dvojzápase nejaké bodíky, aby sme Ligou majstrov len neprešli a neskončili so štyrmi prehrami. Hráme hokej, aby sme vyhrávali. Preto chceme minimálne jeden zápas vyhrať,“ dodá odhodlane.

V čom je najväčší rozdiel medzi slovenskými a švédskymi hokejistami? „Švédi perfektne korčuľujú a všetko robia v rýchlosti – nahrávajú si, vidia sa a predvádzajú krásne kombinácie. Tam máme najväčšie rezervy,“ poznamená.

Posledný duel v základnej časti Ligy majstrov odohrá Nitra budúci týždeň vo štvrtok v Liberci. O týždeň neskôr v piatok vstúpi do extraligy na ľade Banskej Bystrice. „Vždy je len pozitívum, keď hráte ťažké zápasy. Mužstvu to pomáha. Zvyknete si na iný level. Aj preto verím, že nám účasť v Lige majstrov pomôže a skúsenosti potom zúročíme v extralige,“ dodáva Štefanka. <pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra #hokejová Liga majstrov
Načítavajú sa športové výsledky...