Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel v Nitre skončil a mieri do Vítkovíc, zmluvu vraj podpíše čoskoro

Slovenský hokejový veterán Jozef Stümpel si na sklonku kariéry opäť vyskúša českú extraligu.

03.08.2015 10:16
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel si v blížiacej sa sezóne nitriansky dres neoblečie..
debata

Štyridsaťtriročný center je totiž tesne pred podpisom zmluvy s ostravským klubom HC Vítkovice Steel. Majster sveta z Göteborgu strávil ostatné tri sezóny v rodnej Nitre, no s mužstvom spod Zobora sa pred ročníkom 2015/2016 nedohodol na spolupráci.

„Vnútorne som už naladený na Vítkovice. Česká extraliga je kvalitná súťaž. Je pravda, že zavážilo i to, že si v nej zahrám s bývalým spoluhráčom a dobrým kamarátom z tímu NHL Florida Panthers Rosťom Oleszom,“ cituje Stümpela pondelkové vydanie denníka Šport.

V Ostrave by mal byť skúsený útočník bez rodiny, ktorá zostáva na Slovensku. „Prináša to hokej, ale Vítkovice nie sú tak ďaleko. Stále mám chuť pokračovať vo vrcholovom hokeji, verím, že rodina ma v tom podporí,“ uviedol hráč s 957 duelmi v zámorskej NHL, ku ktorým pridal aj 55 štartov v play-off o Stanleyho pohár. Stümpel bol po ostatných dvoch sezónach v Nitre sklamaný.

„Ktovie, či sa niekedy zíde v Nitre mužstvo, aké sme mali v uplynulej sezóne. Nepostup do finále je neúspech. Každý má na ňom svoj podiel viny, vrátane trénera Antonína Stavjaňu pri koučingu. To si musíme každý priznať,“ dodal.

V ostravskom tíme priznali záujem o Stümpela počas minulého týždňa. „Boli sme sa naňho pozrieť, mali by sme záujem. Viac k tomu v tejto chvíli nemôžem povedať, bolo by to predčasné,“ uviedol generálny manažér klubu Petr Husička pre hokej.cz.

Vítkovice na svojom profile na Facebooku však konštatujú: „Zo strany médií hotová vec, zo strany klubu až tak nie. Rokovania v minulých týždňoch prebehli, ale v súčasnosti nie je nič definitívne uzavreté ani rozhodnuté.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Jozef Stümpel #HC Vítkovice Steel