Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Prihraj na víťazný gól

Mená Michala Handzuša, Zdena Cháru, Mariána Hossu, Ľubomíra Višňovského a ďalších 23 osobností slovenského hokeja vzbudzujú rešpekt. Stali sa však aj symbolmi nespokojnosti a túžby po zmene.

08.07.2015 10:03
Marián Hossa Foto: ,
Zľava: Hráči Slovenska Marián Hossa, Michal Handzuš a Tomáš Tatar.
debata (3)

Hviezdam sa nepáči, ako pred dvoma týždňami prebehli voľby nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Igor Nemeček v nich obhájil svoju pozíciu. Ambiciózneho vyzývateľa Richarda Lintnera zdolal na body 58:45.

Voľby neboli fér, tvrdia Lintnerovi podporovatelia. Nepáči sa im, že okrem klubov hlasovali zástupcovia komisií SZĽH i členovia výkonného výboru na čele so staronovým prezidentom.

Odmietajú preto spájanie svojich mien so súčasným vedením zväzu. A avizujú neúčasť na slávnostnom vyhlásení tradičnej ankety Hokejista roka. Dokonca hrozí, že viaceré opory odmietnu reprezentovať Slovensko!

Súčasné vedenie sa bráni. Tvrdením, že voľby prebehli demokraticky. K porušeniu predpisov nedošlo. Jeho členovia veria, že reprezentácia je pre každého vecou cti a hráčska vzbura nezájde príliš ďaleko. Bolo by však hazardom spoliehať sa na to.

Názory oboch strán sa za ostatné dni, týždne i mesiace natoľko vyhrotili, že vylučujú možnosť spolupráce. S tým by sa však Nemečkovci ani Lintnerovci zmieriť nemali.

Musia nájsť spoločnú reč. Dusno a spory totiž nikomu v slovenskom hokeji nepomôžu.

Kto prvý zmierni rázne vyhlásenia a podá druhej strane ruku, ponúkne jej ideálnu príležitosť. Na víťazný gól – pre hokej, pre fanúšikov

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Igor Nemeček #voľba prezidenta SZĽH