Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš po kongrese: Mal som sa ozvať

Ticho pred búrkou - a búrka nikde. Predvolebná aktivita oboch kandidátov na prezidenta hokejového zväzu naznačovala, že diskusia na štvrtkovom kongrese SZĽH môže byť zaujímavá.

26.06.2015 17:48
Michal Handzuš, Dárius Rusnák Foto: ,
Michal Handzuš a Dárius Rusnák pred kongresom SZĽH.
debata (15)

Kto čakal iskrivý súboj vízií, ako ďalej v slovenskom hokeji, nedočkal sa. Skratkovite odzneli v príhovoroch oboch kandidátov: vyzývateľa Richarda Lintnera a obhajcu najvyššieho hokejového postu Igora Nemečka. Na ich ďalšie programové konkretizovanie nenadviazal nik. Vystúpili dvaja diskutujúci. Lukáš Machala, ktorého kongres zvolil do výkonného výboru, vyjadril podporu Igorovi Nemečkovi, Zuzana Zajíčková informovala o pripravovanom zákone o športe. Bodka. Pre takú významnú udalosť, ako je hokejový kongres, nedôstojné. Akoby všetci čakali na hlasovanie.

Richardovi Lintnerovi, členom a podporovateľom jeho tímu, došla para v najnevhodnejšiu chvíľu. Pripustil to aj Michal Handzuš, delegát banskobystrického extraligového klu­bu.

„Aj som rozmýšľal, že sa prihlásim. Pri retrospektívnom pohľade si uvedomujem, že som mal diskutovať. Neviem však, či by sa niečo zmenilo. Som presvedčený, že všetci delegáti prišli už rozhodnutí, ako budú voliť. Dlho počúvam sťažnosti, aké je tu zlé hokejové prostredie, kluby ledva-ledva prežívajú. extraliga ťažko dýcha, na nič nie sú peniaze. Richard ponúkol zmenu, nevravím, že priamo peniaze, ale určite spôsob, ako zefektívniť marketing,“ tvrdí Handzuš.

Voľba prezidenta SZĽH Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia vyjadrujú pri dejisku kongresu...

„Ľudia, ktorí rozhodovali o najbližšej budúcnosti, akoby dali hlavu do piesku. Neviem, či si zvolili vlastné istoty, alebo je za tým nejaká politika. Z môjho pohľadu je to veľká škoda. Beriem to ako pokrytectvo.“

Ani majstrovi sveta z Göteborgu 2002 sa nepozdával volebný kľúč. „Keď zaznel návrh, aby nevolili členovia odborných komisií a niektorí ďalší funkcionári, zareagovala jedna pani, že nie je zamestnankyňou zväzu, ale že ju navrhol výkonný výbor. Jeho zloženie však určuje šéf zväzu. Pre mňa to bola smiešna argumentácia. Keď si vezmete, ako dopadlo hlasovanie, tak pravdepodobne rozhodli zástupcovia odborných komisií. Uvidíme, ako bude nový výkonný výbor ďalšie štyri roky pracovať.“

Igor Nemeček odmietol špekulovať, či rozhodli hlasy z odborných komisií. „Nik nevie, či ich členovia hlasovali za mňa alebo proti mne. Rešpektujem rozhodnutie kongresu,“ zdôraznil. Je to podnet do budúcnosti. Hlasovanie dopadlo 58:45, ak by siedmi delegáti hlasovali za Lintnera, vyhral by zrejme on.

Dôležitejšie než keby je však počet hlasov. Lintnerových 45 nie je málo, aby víťaz ignoroval jeho pracovný tím. Napokon, ako sám povedal, niektoré témy z Lintnerovho programu prevzal do svojho. Či ich bude vedieť aj splniť, ukáže čas.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Richard Lintner #Igor Nemeček