Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra: Sme sklamaní. Ale hokej sa tu bude hrať aj bez nás

Bol jedným z najvýraznejších členov tímu okolo Richarda Lintnera. Po voľbách nového šéfa slovenského hokeja však neskrýval sklamanie.

25.06.2015 20:52
Peter Bondra Foto: ,
Peter Bondra.
debata (30)

"Sme v šoku, potrebujeme pár dní na to, aby sme to celé vstrebali. Uvidí sa, čo bude ďalej, možno sa vrátim k svojmu predošlému statusu hokejového dôchodcu,“ snažil sa odľahčiť pred médiami situáciu Peter Bondra.

Ste veľmi sklamaný?
Určite, veď sme prehrali. A ja som sa s neúspechmi vždy zmieroval ťažko. Ale v tejto porážke vidím aj jedno veľké pozitívum. Na staronové vedenie slovenského hokeja sme utvorili tlak. A ja som vždy hral najlepšie, keď som ho cítil.

Ako tomu rozumieť?
Pán Nemeček predložil delegátom svoju víziu a je teraz na ňom, aby ju počas najbližších štyroch rokov naplnil. Z tohto dôvodu považujem úlohu, ktorú zohral Richard Litnner pri týchto voľbách, za mimoriadne pozitívnu. Citrón (Lintnerova prezývka) je skvelý človek. V kampani odviedol veľké penzum práce. Bohužiaľ to tentoraz nevyšlo.

Sú vaše snahy o reštart slovenského hokeja už minulosťou?
Hokeju sme chceli vrátiť to, čo sme od neho počas našej aktívnej kariéry dostali. Na otázku vám však teraz odpovedať neviem. Musime sa dobre vyspať a potom vyvodíme závery. Jedno je však isté, hokej sa tu bude hrať aj bez nás.

Utvorili ste naozaj hviezdny tím. Budete sa s Richardom Lintnerom či Miroslavom Šatanom naďalej angažovať v slovenskom hokeji?
Sme jedna generácia, aj hokejovo sme vyrastali spolu. Chceli sme, aby sa hokej začal robiť trošku inak. Verím však, že pán Nemeček využije túto situáciu a otočí kormidlo správnym smerom.

Malo by staronové vedenie vo svojich plánoch počítať aj s vašou skupinou?
Ak im bude na hokeji záležať, tak by sa to mohlo podariť. Okolo Riša sme vytvorili silnú partiu, kde vládne silná dôvera. Uvidíme, či myšlienky, ktoré ponúkame, by dokázala prijať aj iná skupina. V tejto chvíli je o tom predčasné hovoriť.

Ak ich neprijmú, budete tvrdou opozíciou?
Teraz sme v miernom šoku, potrebujeme čas a ten ukáže, ako sa zariadime. Počkáme si aj na reakciu divákov a verejnosti, ktorá za nami po celý čas stála. Je tiež možné, že sa vrátim k statusu hokejového dôchodcu, tak ako to bolo dosiaľ. Čo sa Riša týka, je veľmi dôležitý pre hokej na Slovensku a ja pevne verím, že si nájde cestu, ako mu bude pomáhať..

A ako by ste mu mohli pomáhať vy zo svojho amerického sídla?
Prehrali sme a je teda zbytočné o tom hovoriť. Ale uvediem aspoň jeden príklad. Ak by som býval za oceánom, mladí hráči, ktorí prichádzajú skúšať šťastie do Ameriky, potrebujú mentoring. Bol by som im neustále k dispozícii, dozeral na ich rozvoj, prípadne tiež vytváral tlak na mužstvá, v ktorých hrajú. Ak by sa im nedarilo, hľadal by som spôsob, ako im pomôcť. Či už zmenou postavenia v mužstve, alebo prostredia vôbec. Takto sa dá v budúcnosti vychovať aj reprezentant.

Takto môžete pomáhať aj bezohľadu na to, či ste vo voľbách uspeli alebo nie…
Samozrejme, že môžem, no v oficiálnej pozícii by to bolo iné. Prečo nie. Ale opakujem, potrebujem si teraz utriediť myšlienky.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner