Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeček: Aj keby som vyhral o jeden hlas, beriem to

Z tváre Igora Nemečka, staronového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, sa po volebnom víťazstve nad Richardom Lintnerom 58:45 dala čítať úľava i únava.

25.06.2015 18:56
Igor Nemeček Foto: ,
Igor Nemeček pred kongresom SZĽH.
debata (2)

„Veľmi si vážim, že súboj o najvyšší post prebehol korektne a férovo. Niektoré body z programu môjho súpera prevezmeme do nášho,“ uviedol a odpovedal na otázky médií.

Očakávali ste taký výsledok hlasovania?
Áno. Plus mínus v takom pomere. Vedel som, že nebudem mať nejaké veľké číslo. Aj keby som vyhral o jeden hlas, aj tak je to víťazstvo. Beriem ho.

Ako ovplyvnilo výsledky hlasovania, že neprešiel návrh, aby nehlasovali zástupcovia sedemnástich komisií a niektorí ďalší vaši najbližší spolupracovníci?
Väčšina delegátov návrh zamietla, čo rešpektujem. Nechcem špekulovať, volilo sa tajne, nik nevie, kto ako hlasoval.

Aké budú vaše prvé kroky?
Musím sa dohodnúťs kolegami, aby sme zvolali prvý výkonný výbor. Tam si rozdelíme úlohy a zodpovednosť za jednotlivé oblasti. Viem, že budeme pod drobnohľadom, najmä v súvislosti s trénerom reprezentácie, no verím, že všetko dopadne dobre.

Budú zmeny v aparáte zväzu, ako ste ich avizovali?
Nejaké určite budú, teraz je ešte skoro ich konkretizovať. Ale nejaké určite budú. Generálnym sekretárom bude Róbert Pukalovič.

Navrhnete výkonnému výboru konkrétne mená na realizačný tím hokejovej reprezentácie?
Nie je to len moja záležitosť, určite aj členovia výkonného výboru prídu s nejakými návrhmi. Chcem získať konsenzus na to, aby sme boli oprávnení na rokovanie s prípadným kandidátom. O menách zatiaľ nechcem hovoriť.

Vo výkonnom výbore došlo k obmene. Vyplývala z nespokojnosti s niektorými členmi?
Vôbec nie. Poďakoval som všetkým členom výkonného výboru za prácu v uplynulom štvorročnom období. Chcel som tím okolo mňa trochu naštartovať, zdynamizovať. Som presvedčený, že každý člen prinesie slovenskému hokeju maximum vo svojej oblasti. Sú to skúsení ľudia, mali by sme dobre fungovať.

Neuvažovali ste, že dáte vo výkonnom výbore príležitosť niektorému z bývalých hráčov zlatej generácie z Lintnerovho tímu?
(po chvíli) Nechceli spolupracovať s nami, neprejavili záujem. Mal som dojem, že buď to vyhrajú a pôjdu vlastnou cestou. Nad týmto nešpekulujem.

Dostali ponuku?
Viackrát som sa zhováral s Rišom Lintnerom o nejakých veciach, no bol jasne presvedčený, že pôjde svojím smerom.

V akom štádiu je finančný príspevok pre kluby prvej ligy, o ktorom ste hovorili v príhovore?
Črtá sa nám generálny partner pre prvú ligu, čo je mimoriadne pozitívna správa.

Poviete, kto ním bude?
Až keď bude podpísaná zmluva. Ešte je skoro.**

Čo vravíte na verejnú mienku, ktorá bola naklonená súperovi?
Verejnosť má na to právo, veď ide o obľúbených hráčov a reprezentantov. Niekoľko ráz som sa vyjadril, že delegáti rozhodujú o výsledku hlasovania. Oni najlepšie poznajú, čo kto urobil v predchádzajúcom období. Verejnosť to úplne nepozná, vidí len vrchol – majstrovstvá sveta a olympijský turnaj. To, čo je denno-denná práca v slovenskom hokeji i vo zväze, do toho nemôže preniknúť. Tak ako ja nie som odborník v iných oblastiach. Nikomu názor neberiem. Pre mňa je dôležité rozhodnutie z hokejového prostredia.

Ako presvedčíte verejnosť, aby vám verila?
To, čo sme sľúbili a čo chceme dosiahnuť, aj splníme v budúcich štyroch rokoch. Hovoril som o tom – priority sú mládež, rekonštrukcia štadiónov, skvalitnenie súťaží. Vrcholom bude dobre zorganizovať domáci šampionát. Na to čaká aj Medzinárodná hokejová federácia. Má dobré skúsenosti z roku 2011, ďalší chceme ich zorganizovať ešte lepšie. Predtým usporiadame svetový šampionát do osemnásť rokov a in-line.

Povedali ste, že po MS 2019 chcete skončiť a odovzdať zväz v dobrej kondícii? Platí to?
Áno, povedal som to, ale to teraz nechcem rozoberať. Zatiaľ sa na tom nič nemení. Dúfam, že po skončení spomenutého šampionátu bude viac pozitív než negatív. V najbližších dňoch zvoláme tlačovú konferenciu, kde priblížime naše zámery.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Igor Nemeček