Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemeček: Obmením výkonný výbor

Prezident SZĽH Igor Nemeček v rozhovore pre denník Pravda opísal svoje pocity pred voľbou nového prezidenta hokejového zväzu.

25.06.2015 09:00
Igor Nemeček Foto: ,
Igor Nemeček pri oznamovaní svojej opätovnej kandidatúry na pozíciu prezidenta SZĽH.
debata

Prečo ste sa rozhodli opäť kandidovať?
Máme ešte niekoľko rozrobených projektov. Je to práca s mládežou, slovenská extraliga, infraštruktúra a v neposlednom rade organizácia troch majstrovstiev sveta. Sme aj v pracovnej skupine pripravovaného zákona o športe. To sú najdôležitejšie body, ktoré by som chcel so svojím tímom dotiahnuť, po štvorročnom období zložiť účty, financie, ktoré zarobíme na majstrovstvách sveta, dať do klubov a odovzdať stabilizovaný zväz v dobrej kondícii.

V čom vidíte vaše prednosti oproti súperovi?
To nech hodnotia iní. Delegáti kongresu, ktorí budú hlasovať. No dovolím si tvrdiť, že som skúsenejší, v hokejových vodách plávam dlhší čas. Môj protikandidát len začína…

Ako a čím chcete presvedčiť delegátov, aby vám dali hlas?
Ako prezident zväzu zhodnotím uplynulé štvorročné obdobie. Nemáme sa za čo hanbiť, spravili sme dosť pozitívnych vecí. Nevyšli nám všetky, preto by sme ich radi dokončili. Obaja dostaneme rovnaký priestor na predstavenie našich vízií. Verím, že presvedčím ešte nerozhodnutých.

Čo bude vaším prvým krokom po opätovnom zvolení?
Zvolám prvé zasadnutie výkonného výboru, s jeho členmi sa dohodnem na rozdelení funkcií, za aké oblasti budú zodpovedať. Zároveň utvoríme tím, ktorý sa bude zaoberať výberom trénera slovenskej reprezentácie. To je jedna z najdôležitejších vecí, ako to bolo aj v roku 2011.

Richard Lintner už dávnejšie oznámil zloženie tímu, s ktorého členmi ráta do výkonného výboru. Poviete mená aj vy?
Nemám nijaké tajnosti s menami, ale nebudem ich medializovať. Poviem len, že výkonný výbor bude skoro celý obmenený, bude nový generálny sekretár, prídu zmeny aj na sekretariáte.

A prvý krok pri prípadnom nezvolení?
To zatiaľ neriešim.

S kým ste sa najviac radili o kandidatúre?
S viacerými ľuďmi – kolegami vo zväze, známymi, rodinnými príslušníkmi. Dával som si pre a proti – a ako som už povedal, nechcem vystúpiť z rozbehnutého vla­ku.

Aj vás niekto odhováral?
Bolo ich menej ako tých, ktorí ma podporili, aby som začaté veci dotiahol.

Ako bude vyzerať vaša spoluráca po kongrese s vaším súperom?
Ani to momentálne neriešim. Nemám víziu, že by som Richardovi ponúkol nejakú funkciu.

Prevzali by ste niečo z jeho programu?
Určite áno. V programovom smerovaní sa veľmi nelíšime. Vieme, čo je potrebné riešiť, to sme si povedali aj v televíznej debate. Prieniky máme, otázny je spôsob riešenia problémov. V tom sme rozdielni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #SZĽH