Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek českým trénerom? Keď príde ponuka, zvážim ju

Hokejových trénerov, ktorí podľa špekulácií patria do širšieho okruhu kandidátov na uvoľnený post českého reprezentačného kouča, teší, že sa v tejto súvislosti skloňuje práve ich meno. Konkrétnu ponuku by určite zvažovali, ale zhodne odmietajú akokoľvek predbiehať.

11.06.2015 15:18
Vladimír Vůjtek Foto:
Tréner Vladimír Vůjtek.
debata

Momentálne je bez práce Miloš Říha starší, ktorý v minulej sezóne prevzal Pardubice a pôsobil v trénerskej dvojici so svojím synom. O ponuky nemá podľa všetkého núdzu. „Toto by bola samozrejme priorita, keby prišla konkrétna ponuka, ale stalo sa už niekoľkokrát, že som bol medzi kandidátmi. Je to potešiteľné, ale kým to nebude aktuálne, je zbytočné k tomu čokoľvek viac hovoriť,“ povedal 56-ročný kouč, ktorý si vybudoval skvelé renomé v Kontinentál­nej lige.

S úctou je na ruskej pôde vyslovované aj meno o dvanásť rokov staršieho Vladimíra Vůjtka. Ten od roku 2011 viedol reprezentáciu Slovenska, zároveň však občas naznačil, že začína pomýšľať na koniec trénerskej kariéry.

„Nechcel by som špekulovať. Je jasné, že tréner sa musí vymeniť, ale nechal by som to na výkonnom výbore,“ povedal. Potvrdil však, že predĺženiu trénerskej kariéry by sa nebránil. „Platí to, čo som hovoril počas MS v Ostrave – keď príde zaujímavá ponuka, určite ju zvážim,“ uistil Vůjtek.

Dopredu si zaťažovať hlavu myšlienkami na reprezentáciu odmieta aj Josef Jandač, tréner extraligovej Sparty. „Každý tréner, ktorý je medzi kandidátmi, sa zaiste poteší. Keď príde nejaká ponuka, potom sa o tom môžeme rozprávať,“ povedal Jandač.

Zároveň však pripustil, že by ho takáto možnosť zaujímala. „Národný tím je obrovská ponuka, to sa nedá prehliadnuť. Mám však aj zmluvnú povinnosť k Sparte a bolo by potrebné zvážiť si všetky okolnosti. Vrátane toho, či už nastal ten správny čas sa vydať týmto smerom,“ doplnil 47-ročný Jandač , ktorý má s reprezentáciou skúsenosti z pozície asistenta Vladimíra Růžičku z rokov 2008 až 2010.

Podobný postoj zaujíma aj tréner ďalšieho popredného tímu tamojšej najvyššej súťaže Jiřího Kalous z Třinca. „Prekvapilo ma to, že sa v tom zozname objavuje aj moje meno. Človek by o tom určite premýšľal, ale viac by som sa k tomu naozaj nechcel vyjadrovať. Výber kandidátov je široký,“ pripomenul päťdesiatročný Kalous.

„Je to len špekulácia médií,“ odmietol úvahy na túto tému 52-ročný Rostislav Vlach, ktorý vlani doviedol Zlín k majstrovskému titulu a dres reprezentácie obliekal v minulosti ako hráč.

Vo výpočte hlavných kandidátov je aj úspešný kouč tohtoročných extraligových šampiónov – päťdesiatročný Radim Rulík. Súčasný litvínovský tréner v minulosti rovnako ako Jandač okúsil atmosféru pri reprezentácii ako asistent.

debata chyba