Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koval novým šéfom Pro-Hokeja, Slovan je akcionárom

Novým predsedom predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi hokejovú Tipsport extraligu, sa stal na stredajšom valnom zhromaždení v Bratislave prezident HC '05 Banská Bystrica Juraj Koval.

10.06.2015 20:20
juraj koval Foto: ,
Novozvolený predseda predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej Juraj Koval.
debata

Vo funkcii nahradil Juraja Bakoša. V predstavenstve počas dvojročného funkčného obdobia budú aj Nitran Miroslav Kováčik a Zvolenčan Milan Čanky. Novým šéfom dozornej rady Pro-Hokeja sa namiesto Milana Čankyho stal Jozef Mitocha z Trenčína, jej členmi budú Skaličan Tibor Martinčič a Jaroslav Lušňák z Piešťan.

Jednou z prvých úloh predstavenstva bude nájsť nového riaditeľa spoločnosti, keďže doterajší Vladimír Paštinský dal výpoveď a vo svojej funkcii k 31. augustu končí. „Chceli by sme mať vybratého nového riaditeľa ešte pred týmto termínom, aby postupne preberal kompetencie a agendu od Vladimíra Paštinského. Na prvom stretnutí predstavenstva sme sa dohodli, že každý z nás vytypuje možného adepta a do mesiaca, mesiaca a pol sa dohodneme, koho vymenujeme na riaditeľský post,“ informoval agentúru SITA Juraj Koval.

Na stredajšom valnom zhromaždení Pro-Hokeja prijali opäť za jedného z akcionárov aj Slovan Bratislava. Osemnásobný majster bude s Pro-Hokejom spolupracovať aj v prípade, že by naďalej hral v Kontinentálnej hokejovej lige. „Stal sa akcionárom, aby sme boli pripravení aj na alternatívu, že bude hrať v Tipsport extralige. Dohodli sme sa so Slovanom na lepšom prepojení a spolupráci v niektorých oblastiach. Keby hral Slovan v Kontinentálnej hokejovej lige, chceme lepšie spolupracovať s týmto klubom ako doteraz a využiť to pre náš hokej i extraligu,“ poznamenal Juraj Koval.

Tipsport extraliga bude aj v ďalšom období riadená spoločnosťou Pro-Hokej, ktorej akcionármi sú práve kluby. So Slovenským zväzom ľadového hokeja už má Pro-Hokej podpísanú príslušnú zmluvu o samostatnom riadení najvyššej súťaže. V poslednom čase sa hovorilo o návrate extraligy pod krídla zväzu. „Zatiaľ na tejto zmluve nechceme nič meniť, možno po zmene vedenia otvoríme niektoré jej body,“ priznal Juraj Koval.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipsport extraliga #pro-hokej #Juraj Koval
Načítavajú sa športové výsledky...