Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Golonka kritizuje organizáciu. Najlepším hráčom boli fanúšikovia, tvrdí

Legenda československého hokeja Jozef Golonka vyhlásil, že Slovensko zaostáva, pokiaľ ide o organizáciu a riadenie najrýchlejšej kolektívnej hry na svete.

13.05.2015 13:41
Jozef Golonka Foto: ,
Jozef Golonka.
debata (7)

„V našom hokeji to ‚škrípe‘, chýba organizácia. Už počas MS v Česku mal byť v hľadisku ‚inkognito‘ budúci tréner Slovenska, ktorý mal sledovať mužstvo. Je to bežná prax všade vo svete,“ povedal 77-ročný rodák z Bratislavy v stredajšom rannom vysielaní televízie Markíza.

Utorkový ostravský zápas s USA bol pre trénera Slovákov Vladimíra Vůjtka posledným na reprezentačnej lavičke. Kouč vicemajstrov sveta 2012 už pred začiatkom šampionátu v Česku avizoval, že to bude jeho rozlúčka so slovenským národným tímom.

Golonka sa tiež pristavil pri hráčskej základni pre reprezentačný tím. „Chára, Hossa a Gáborík starnú. Zatiaľ za nich nemáme adekvátnu náhradu. Mladí potrebujú rok-dva, aby dozreli. Naším najlepším hráčom v Ostrave boli fanúšikovia,“ doplnil Golonka, ktorý prezradil, že sa mu veľmi páčili výkony obrancu Mareka Ďalogu. Dvadsaťšesťročný zadák podpísal začiatkom mája dvojročný kontrakt s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Ak Bars Kazaň.

„Marek Ďaloga sa v Sparte vypracoval na výborného hráča. Podľa môjho názoru je škoda, že išiel do KHL a nie do NHL. Hra na užšom klzisku by mu sedela viac,“ vyslovil pre Markízu svoj názor niekdajší center s prezývkou „Žiletka“.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Jozef Golonka