Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golonka kritizuje organizáciu. Najlepším hráčom boli fanúšikovia, tvrdí

Legenda československého hokeja Jozef Golonka vyhlásil, že Slovensko zaostáva, pokiaľ ide o organizáciu a riadenie najrýchlejšej kolektívnej hry na svete.

13.05.2015 13:41
Jozef Golonka Foto: ,
Jozef Golonka.
debata (7)

„V našom hokeji to ‚škrípe‘, chýba organizácia. Už počas MS v Česku mal byť v hľadisku ‚inkognito‘ budúci tréner Slovenska, ktorý mal sledovať mužstvo. Je to bežná prax všade vo svete,“ povedal 77-ročný rodák z Bratislavy v stredajšom rannom vysielaní televízie Markíza.

Utorkový ostravský zápas s USA bol pre trénera Slovákov Vladimíra Vůjtka posledným na reprezentačnej lavičke. Kouč vicemajstrov sveta 2012 už pred začiatkom šampionátu v Česku avizoval, že to bude jeho rozlúčka so slovenským národným tímom.

Golonka sa tiež pristavil pri hráčskej základni pre reprezentačný tím. „Chára, Hossa a Gáborík starnú. Zatiaľ za nich nemáme adekvátnu náhradu. Mladí potrebujú rok-dva, aby dozreli. Naším najlepším hráčom v Ostrave boli fanúšikovia,“ doplnil Golonka, ktorý prezradil, že sa mu veľmi páčili výkony obrancu Mareka Ďalogu. Dvadsaťšesťročný zadák podpísal začiatkom mája dvojročný kontrakt s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Ak Bars Kazaň.

„Marek Ďaloga sa v Sparte vypracoval na výborného hráča. Podľa môjho názoru je škoda, že išiel do KHL a nie do NHL. Hra na užšom klzisku by mu sedela viac,“ vyslovil pre Markízu svoj názor niekdajší center s prezývkou „Žiletka“.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Jozef Golonka