Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi by podozrivého Růžičku nechali pri tíme. Nič mu nedokázali, tvrdia

Takmer sedemdesiat percent Čechov chce, aby tréner Vladimír Růžička aj napriek afére s nevyjasnenými peniazmi ďalej viedol hokejovú reprezentáciu. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median pre Český rozhlas.

27.04.2015 12:58
Vladimír Růžička Foto: ,
Vladimír Ružička.
debata

Ľudia najčastejšie tvrdia, že Růžičkovi zatiaľ nikto prijatie úplatku nepreukázal a nie je tak dôvod trénera tesne pred majstrovstvami sveta meniť.

Prezumpciou neviny argumentuje 44 percent opýtaných, ďalších 25 percent sa domnieva, že jeho odchod by ohrozil výsledky českého tímu na majstrovstvách sveta. „Mieša sa tam dôvera trénera a snaha, aby tím nebol ohrozený kauzou,“ vysvetlil sociológ Daniel Prokop z agentúry Median.

Osemnásť percent respondentov si naopak myslí, že by Růžička mal skončiť, pretože svojím konaním poškodil český hokej. Ďalších deväť percent by ho odvolalo preto, že považujú za nedôstojné, aby reprezentačného trénera počas šampionátu vyšetrovala polícia. Ostatných osud trénera nezaujíma.

Aféru rozpútalo skryto natočené video z vlaňajšieho novembra. Na ňom sa podnikateľ Miroslav Palaščák v rozhovore s Růžičkom sťažuje, že zaplatil päťsto tisíc korún za to, aby jeho syn hral za pražskú Slaviu. Ružička nepoprel, že peniaze dostal, najprv ale hovoril, že to bol sponzorský dar, potom to zmenil na pôžičku, ktorú vrátil. Prípad preveruje polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Růžička