Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ručinský sa dočkal titulu, bude ho oslavovať dlho

Českému hokejistovi Martinovi Ručinskému sa vyplatila veľká trpezlivosť, skúsený útočník sa dočkal majstrovského titulu s Litvínovom.

24.04.2015 11:41
Hokej, hokejka, puk, hokejová bránka, hokejky Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Štyridsaťštyriročný krídelník si kariéru v posledných rokoch predlžoval len preto, aby zažil majstrovské oslavy so svojím materským klubom. Sen sa mu naplnil vo štvrtok po výhre 2:0 v Třinci v rozhodujúcom siedmom finále českej extraligy.

„Sú to neskutočné pocity. Som veľmi šťastný, najšťastnejší na svete. Budem oslavovať asi dlho,“ uviedol podľa hokej.cz Martin Ručinský. V štatistikách má síce už české zlato so Vsetínom zo sezóny 1995/1996, vtedy však počas čakania na novú zmluvu s Coloradom odohral len jeden duel. Olympijský víťaz a trojnásobný majster sveta si preto tento úspech neprivlastňuje a trpezlivo čakal na ďalší. „Posledné roky som hral už len pre titul. Chcel som pre mesto i tento klub, ktorý čakal 56 sezón, vyhrať pohár. Teraz je to odmena za celú sezónu. Som rád za celý tím, tí chlapci si ho zaslúžia. Titul si zaslúžime, nebola to žiadna haluz, žiadne šťastie,“ doplnil pre hokej.cz Ručinský.

O služby skúseného harcovníka má záujem aj český reprezentačný tréner Vladimír Růžička, ktorý by chcel Ručinského pozvať do tímu pre domáce majstrovstvá sveta. „S Vláďom si zavoláme. Teraz by som reprezentáciu skutočne neriešil. Takto bezprostredne po zápase som plný emócií. Nejako to dopadne,“ tvrdil Ručinský, ktorý nechcel ani špekulovať o svojej budúcnosti.

Žltočierni dosiahli najväčší úspech vo svojej histórii. Klub založili ešte v roku 1945. Vo federálnej lige boli chemici trikrát druhí (1978, 1984, 1991), v českej získali striebro raz (1996). V klube hralo mnoho popredných českých hokejistov na čele s Ivanom Hlinkom, Robertom Reichlom, Vladimírom Růžičkom, Petrom Rosolom či Jiřím Šlégrom. Podiel na majstrovskom titule majú aj traja Slováci Tomáš Frolo, František Gerhát a Juraj Majdan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #finále #titul #HC Verva Litvínov #Martin Ručinský