Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre EBEL už nie je Slovan témou

Hokejový Slovan Bratislava nepodal prihlášku do rakúskej nadnárodnej EBEL a jeho príchod už nie je pre vedenie súťaže témou.

22.04.2015 17:20
Tomáš Netík, Michal Vondrka, Slovan, hokej, radosť Foto: ,
Zostáva stále otázne, kde bude hokejový Slovan Bratislava strieľať góly v budúcej sezóne.
debata

Informuje o tom rakúsky denník Kurier, podľa ktorého zatiaľ nie je isté, ako bude napokon EBEL vyzerať v novej sezóne 2015/2016. Definitívne bude bez Slovana, ale môže byť pokojne ešte s ďalším doterajším účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), chorvátskym Medveščakom Záhreb. Vzhľadom na finančné riziká na ruských trhoch prejavil Medveščak záujem vrátiť sa po dvoch rokoch do EBEL, ktorá má zatiaľ pre budúci ročníka dvanásť istých účastníkov. Rozhodnutie padne najneskôr deň po skončení nadchádzajúceho svetového šampionátu v Prahe a Ostrave.

Slovan už viackrát avizoval, že jeho prioritou je zotrvanie v KHL. Vzhľadom na nestabilnú finančnú situáciu v Rusku a ekonomické problémy však sondoval aj možnosti pôsobenia v ďalších súťažiach, spomínala sa EBEL, česká extraliga i slovenská Tipsport extraliga. Podľa Kurieru by Slovanu nedal povolenie na štart v EBEL ani výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), táto otázka by bola podľa rakúskeho denníka citlivou pred júnovými voľbami prezidenta zväzu.

Bratislavčania majú v súčasnosti od SZĽH platný súhlas na pôsobenie v KHL. V prípade záujmu sa môžu vrátiť aj do Tipsport extraligy, podľa zmluvy z roku 2012 by sa stali jedenástym účastníkom slovenskej súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #EBEL