Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamerlík obetoval zdravie. Na revanš chce titul

Inštinktívne sa hodil za pukom. Zastavil ho ešte pred bránkovou čiarou. Udržal svoj tím v hre, no pre neho sa zápas skončil. A spolu s ním i sezóna. Vykĺbil si totiž rameno.

20.04.2015 20:50
Peter Hamerlík Foto: ,
Peter Hamerlík.
debata

Brankár Peter Hamerlík bol jedným z kľúčových mužov piateho finálového stretnutia českej hokejovej extraligy. V riadnom hracom čase inkasoval jediný gól a necelé dve minúty pred koncom predĺženia zázračne zastavil šancu Martina Ručinského. Či sa mu to podarilo ešte pred čiarou, museli konzultovať arbitri s videorozhodcom.

Zvyšok predĺženia i samostatné nájazdy už sledoval vicemajster sveta spred troch rokov z Helsínk len v šatni v opatere lekárov. Hoci ho premáhali bolesti, z víťazstva 2:1 po nájazdoch mal veľkú radosť. Verí, že Třinec dnes odvráti aj druhý mečbal Litvínova a vráti sa domov na štvrtkový siedmy zápas.

„Potešilo ma, že som od tretieho zápasu dostal šancu chytať vo finále. V nedeľu som sa zranil, ale najdôležitejšie bolo, že nepadol gól. Inak by sme mali po sezóne. Mal som i kus šťastia. Pre úspech tímu som obetoval zdravie. Verím, že mi to teraz chalani vrátia, v Litvínove vyhrajú a siedme stretnutie si vychutnám v hľadisku,“ tvrdí 33-ročný rodák z Myjavy.

Rameno mu nahodili späť až v nemocnici. „Pokúšal sa o to aj náš lekár, keď ma dostali z výstroja. No nešlo to na prvý pokus, tak nechcel nič riskovať. Počkal som, kým sa skončí zápas. Následne ma odviezli do nemocnice na röntgen a keď bol negatívny, nahodili mi rameno späť. O jedenástej večer som už bol doma,“ prezradil Hamerlík.

Na šiesty zápas s tímom necestoval. „Bol som síce s chlapcami na obede a aj pred odletom som im zaželal veľa šťastia, ale radšej som ostal doma. Ruka bolí a musí byť v pokoji. Nepripúšťam si, že by to nezvládli,“ hovorí Hamerlík.

Medzi hlavné postavy nedeľného súboja patril aj ďalší Slovák – Vladimír Dravecký. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie bol jediným úspešným exekútorom samostatných nájazdov. V súboji zoči-voči Pavlovi Francouzovi naznačil strelu príklepom a následne ho prekonal švihom na lapačku.

„Tréneri mi dali dôveru. V tréningoch sa mi v nájazdoch celkom darí. Teraz chceme vyhrať v Litvínove a vrátiť ešte sériu domov. Víťazstvo v nájazdoch nás zdravo nakopne,“ cituje Draveckého oficiálna stránka Třinca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Hamerlík