Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zobral Růžička úplatok? Českého kouča pred MS kompromituje video

Necelé tri týždne pred začiatkom majstrovstiev sveta musí tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička riešiť možné nezrovnalosti z jeho predchádzajúceho angažmánu v Slavii.

13.04.2015 12:10
Vladimír Ružička Foto: ,
Vladimír Ružička.
debata

Na internete sa totiž objavilo video z jeho rokovaní s otcom nemenovaného hráča, ktoré naznačuje, že Růžičkovi zaplatil 500 000 českých korún za to, že jeho syn bude pôsobiť v pražskom klube. Slavia na svojom oficiálnom webe ale uviedla, že nemá informácie o tom, že by v danom období dostala takýto sponzorský dar.

„Ja si myslím, že v tomto nemám žiadny problém. Kto ma pozná, tak vie, že výkonnosť je nevyhnutná. Kto ju nemá, tak skrátka nemôže hrať,“ uviedol Růžička pre web tn.cz.

Podľa videa natočeného skrytou kamerou a zverejneného teraz na kanáli youtube rodič zaplatil v priebehu dvoch rokov dvakrát 250 000 korún, na základe čoho predpokladal, že jeho syn bude hrať zrejme za seniorský A tím. S mužstvom však len trénoval a do základnej zostavy sa stabilne nepresadil.

Slavia na svojom webe naznačuje, že finančný príspevok neskončil ako sponzorský dar v hospodárení klubu. „V každom prípade sa budem snažiť zistiť, o koho sa mohlo jednať, pretože indícií je tam toľko, že spoločne s niektorými ľuďmi v klube budeme schopní zanalyzovať, o koho sa mohlo jednať,“ uviedol majiteľ Vladimír Pitter, ktorý celý prípad považuje za osobnú aktivitu Ružičku. Naznačuje tak, že suma 500 000 korún bola úplatok pre niekdajšieho trénera a generálneho manažéra klubu.

Růžička označil jednanie hráčovho otca za ranu pod pás. „Ten chlap potom začal riešiť nejaké veci a že to video zverejní teraz pred majstrovstvami sveta, aby to bolo sledované viac ako Nagano,“ povedal Růžička tn.cz.

„Bude majstrovstvá sveta a nechcem to riešiť. Potom uvidím, čo s tým budem robiť. Ale bola to rana pod pás. To každopádne. Veľká rana,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Růžička